Helsingin uusista studioasunnoista tuli trendikäs vaihtoehto vuokrakämpille: Romaniasta muuttanut Catalina, 27, asuu 1773 e/kk -asunnossa – tämä kaikki kuuluu hintaan

– Rakastan tätä valoa. Sitä, miten se värjää kaiken oranssiksi, romanialainen Catalina Mihai, 27, hihkuu availlessaan asuntonsa verhoja Sörnäisissä.

Mihain huoneistosta levittäytyy maisema yli Helsingin kattojen. Pohjoismaisen kiinteistösijoitus- ja kehitysyhtiö NREP:in lanseeraama suomalainen konsepti Noli Studios on tuonut uudenlaista ulottuvuutta hotelliyöpymisiin.

Nolissa voi yöpyä joustavasti päivän, kuukauden tai pitempään. Noli Studios avasi loppuvuodesta 2019 konseptinsa Sörnäisiin ja Katajanokalle sekä lokakuussa Myyrmäkeen. Majoittumisen hintaan kuuluvat monipuoliset palvelut helpottavat arkea ja luovat mahdollisuuksia yhteisölliseen elämään.

Kimppakämpässä asuva alkaa noin kolmekymppisenä miettiä tätä kiperää kysymystä – Tutkija Anna Heinonen asui kommuunissa itsekin: "Oppii asioita, joita moni ei tiedä edes hyvistä ystävistään"

Suomessa urheilualan yrityksessä työskentelevä Mihai kiinnostui Nolista jo ennen kuin se oli avattu.

– Olin tulossa syyskuuksi Suomeen ja hotelli aukesi marraskuussa. Asuin pari kuukautta vuokralla ennen kuin siirryin Noliin.

Asiakkaiden ikähaarukka on laaja. Tyypillisimmät asiakkaat ovat nuoria, työssäkäyviä aikuisia. Joukossa on niin opiskelijoita, ensimmäistä kertaa kotoa muuttavia kuin joustavuutta ja palveluja kaipaavia kaupunkilaisia, esimerkiksi tyhjään kotiin jääneitä vanhempia. Nolissa viihtyy myös expatteja eli ulkomailta muuttaneita, kuten Catalina.

– Sosiaalisena tykkään höpötellä ihmisten kanssa. Nolissa tunnen kuuluvani johonkin. Tämä on auttanut uuteen maahan asettumisessa. Pari hyvää ystävääkin olen saanut, kertoo Catalina Mihai.

Nolin studiot ovat kooltaan 15 neliöstä 55 neliöön. Studiot voi valita joko täysin tai kevyesti kalustettuna, jokaisessa on keittiö. Mitä kauemmin majoittuu, sitä edullisempi kuukausihinta on.

Kuukausi Catalinan kevyesti kalustetussa noin 20 neliön panoraamastudiossa maksaa 1 773 euroa, puoli vuotta 1 287 euroa/kk ja vuosi 990 euroa/kk. Päälle tulee 39 euron kuukausikohtainen hyödykemaksu. Vastaavankokoisessa täysin kalustetussa studiossa ilman näkymää kuukausihinnat ovat noin satasen halvempia.

Lyhyempien varausten yökohtaiset hinnat vaihtelevat sesongittain. Edellä kuvatussa studiossa yökohtainen hinta tälle viikonlopulle on 90 euroa.

Kuntosalin, kokoustilojen ja muiden yhteistilojen lisäksi Nolissa on leffahuone ja porealtaalla varustettu spa. Henkilökunta eli hostit järjestävät vieraille erilaisia aktiviteetteja. Kattoterassin grilli on kovassa käytössä.

– Käytän paljon työhön soveltuvia tiloja ja spata. Juoksulenkin jälkeen on ihana saunoa. Ihanat hostit auttavat kaikessa, Catalina kuvailee.

– Pitempien majoitusten kuukausihinta on laskettu vastaamaan lähialueen vuokratasoa. Hinnoittelu on kilpailukykyinen ja siihen kuuluvat monet elämää helpottavat palvelut kuten siivous joka toinen viikko, ja muut yhteiskäyttötilat, liiketoimintavastaava Natalia Schrey sanoo.

Schrey ei suoraan paljasta tämänhetkistä varausastetta.

– Olemme olleet erittäin tyytyväisiä kohteidemme tämän hetkisiin käyttöasteisiin. Joustava konsepti mahdollistaa nopean reagoimisen markkinatilanteisiin ja näin ollen kaupallisen menestymisen.

Nolia hyödyntävät myös työmatkalaiset tai remonttievakkolaiset. Schreyn mukaan merkittävä osuus öistä tulee pitempiaikaisista varauksista, lyhytaikaisten kysyntä vaihtelee sesongeittain.

Myös somevaikuttajien ja julkisuuden henkilöiden keskuudessa Noli on kasvattanut suosiotaan. Esimerkiksi Hollannissa asuva laulaja Krista Siegfrids on viihtynyt Katajanokan Nolissa tv-formaattiin osallistumisensa aikana.

– Vaikuttajilla, kuten varmasti useassa ammattiryhmässä työelämä kansainvälistyy ja muuttuu liikkuvammaksi. Uskon, että yhä useampi arvostaa elämisessään helppoutta, Schrey tuumaa.

–Somen kautta saamme paljon kiinnostusta uudenlaisesta konseptistamme ja se on tärkeimpiä viestintäkanaviamme. Kivointa on nähdä asiakkaiden jakamia kokemuksia Nolista.

Osa asiakkaista on viihtynyt Nolissa avauksesta lähtien eli reilun kahden vuoden ajan. Jere Manni, 35 muutti Sörnäisten Noliin heti, kun se aukesi marraskuussa 2019.

– Sain töitä Helsingistä. Bongasin vuokra-asuntoja selaillessani Nolin vahingossa ja kiinnostuin heti.

Mannin toinen asunto jäi Turkuun. Mies koki Nolin kaikin puolin helpoksi ratkaisuksi. Manni asuu kevyesti kalustetussa 34 neliön studiossa.

– Noli vaikutti modernilta ja siinä oli uutuuden viehätystä.

Miniyksiöstä muhkea voitto: Meja, 43, hurahti asuntojen flippaamiseen ja sisustaa niitä omalla tyylillään – nämä ovat kriteerit uuden kohteen hankinnalle

Mies painottaa Nolin yhteisöllistä henkeä, joka on auttanut asettumaan uuteen kaupunkiin.

– Tälle on vaikea antaa rahallista arvoa. Nolissa on oma yhteisö, mutta silti oma rauha. Viihdyn Nolissa eikä minulla ole tarvetta etsiä muita vaihtoehtoja.

Catalinan suunnitelmana on pieni tauko.

– Aion ensi kesänä Chileen. Luovun studiosta siksi aikaa, mutta palaan takaisin.

Kuva: Helsinkiin nousee parhaillaan 7 perinteisesti tehtyä hirsitaloa – tämä erikoisuus kuuluu jokaiseen asuntoon

Remppa vai muutto Suomi -sarja pisti uusiksi 1960-luvun rivitaloasunnon – "Jännitin, tuoko Marko kotiin oranssia ja myrkynvihreää"

Erikoinen idea asunnottomuuden poistamiseksi nostatti myrskyn: "Jo lähtökohtaisesti alentava ajatus"

Muutetaanko arvokas vuokrakerrostalo hotelliksi? – näin Sato ja kaupunki kommentoivat yllättävää suunnitelmaa

Velkahelvetti pakotti lääkäri Ville Salmensuun, 43, ajamaan myös taksia – tavoittelee nyt hitaampaa elämää himoitussa autiosaaressa Helsingin edustalla

Aarne, 80, ja Aleksi, 30, lataavat suorat sanat Meri-Rastilan tulevaisuudesta: "Absurdia, tuntuu pahalta" – Dana, 23, on täysin toista mieltä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut