Tämä on Alkon kallein olut –  myös 87199922492916 lyö ällikällä

Alkossa on voinut viime vuosina törmätä yhä useammin olutpulloihin ja -tölkkeihin, joiden hinnat hipovat pilviä.

10-20 euron hintaisia oluita tulee Alkon valikoimaan säännöllisesti, mutta tätäkin kalliimpia tuotteita on runsaasti tarjolla.

Tavallista korkeampaa hintaa selittää yleensä reipas alkoholiprosentti, kalliiden raaka-aineiden runsas käyttö ja aikaa vievät valmistustavat. Hinnakkaammat oluet ovat usein yli 10-prosenttisia, jotka on kypsytetty esimerkiksi viskitynnyreissä.

Alkon verkkosivjen mukaan kallein alle litran kokoinen pullo on kanadalaisen Flying Monkeys -panimon Invictus 2016.

Imperial stout -tyyppisessä oluessa on alkoholia 18,4 prosenttia. Se päihittää monet viinit myös hinnaltaan: 0,473 -litran pullo maksaa 44,88 euroa.

–Musta, erittäin täyteläinen, miedosti humaloitu, espressomainen, kahvinen, suklaamaltainen, Alkon sivut kuvailevat harvinaisuutta.

Helsinkiläinen pienpanimo myy "maanantaipulloja" yli 50 prosentin alennuksella – näistä pk-seudun panimoista saa ostettua olutta mukaan

Olutta on Suomessa vain kolmessa myymälässä. Alko ei kommentoi yksittäisten tuotteiden menekkiä.

Kalleimpia oluita on erityisesti Helsingin keskustassa Arkadian "lippulaivamyymälässä" ja Stockmannin Alkoissa

Alkon uusimpiin erikoisuuksiin kuuluu hollantilaisen Moersleutel-panimon hämmästyttävästi nimetty 87199922492916 Barcode -tölkki. Nimen numerosarja on sama kuin oluen viivakoodissa. Imperial Stout -tyyppinen olut on vahvuudeltaan 12,8 prosenttia.

Oluen valmistuksessa ei ole aikaa ja raaka-akaineita säästelty. Hollantilaiseen stoutiin on käytetty suklaata sekä vaniljaa. Olutta on myös kypsytetty bourbon-tynnyrissä 14 kuukauden ajan. 0,44-tölkki tätä juomaa maksaa 13,96 euroa.

Kyseessä ei ole kuitenkaan Alkon kallein olutuutuus. Irlantilaisen Rye River -panimon 0,75 litran pulloon pakattu The Herd Bourbon Barrel Quad Ale maksaa 28,50 euroa. Myös sitä on kypsytetty viskitynnyrissä.

Ruotsalaiset pienpanimot avaavat trendibaarin Helsingin ydinkeskustaan – Tukholmastakaan ei löydy vielä vastaavaa

Kotimaan erikoisuuksiin uutuuksissa kuulu Ruosniemen panimon suklainen Mokkapala Brown Ale. Se seuraa kansainvälistä trendiä, jossa etenkin tummiin oluisiin halutaan leivosten makua. Mokkapala-oluen valmistukseen on käytetty muun muassa kahvia ja kaakaonibsejä. Hinta on kansainvälisiä erikoisuuksia huokeampi: 0,33-litran pullo maksaa 4,48 euroa.

Myös ruokakaupoista löytyy hintavia juomia. Viime vuoden joulukuussa Helsingin Uutiset kertoi lähes 40 euroa maksavasta pullosta, jota myytiin K-kaupassa.

Ruotsalaiset pienpanimot avaavat trendibaarin Helsingin ydinkeskustaan – Tukholmastakaan ei löydy vielä vastaavaa

Suomiräppärin johtama panimo putsasi pöydän Suomen Paras Olut -kilpailussa – katso tästä voittaja ja Top 3 -listat

Tiesitkö? Helsinkiläisen craft-panimon suosikkioluista osa tehdäänkin Hartwallilla Lahdessa – "Maun kannalta ei merkitystä"

Joko olet juonut? Legendaarinen suomalaisolut palaa Alkoon – hinta halpenee

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut