Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pakollinen maksu yhä hoitamatta 44000 opiskelijalla – Voi mennä jopa ulosottoon

Kela on lähettänyt noin 44 000 opiskelijalle maksumuistutuksen terveydenhoitomaksusta. Terveydenhoitomaksusta tuli tämän vuoden alussa pakollinen kaikille korkeakouluopiskelijoille.

Maksun on Kelan mukaan hoitanut ajallaan noin 227 000 opiskelijaa eli maksu on rästissä lähes joka kuudennella opiskelijalla.

Muistutus on lähtenyt niille opiskelijoille, jotka ovat ilmoittautuneet läsnä olevaksi viimeistään syyskuun lopussa, mutta eivät ole maksaneet terveydenhoitomaksua eräpäivään mennessä. Nämä opiskelijat joutuvat nyt pulittamaan varsinaisen maksun lisäksi viivästymisestä 5 euroa. Summa on suhteellisesti varsin merkittävä lisä, sillä terveydenhoitomaksu on noin 36 euroa lukukaudessa.

Jos opiskelija ei maksa vielä maksumuistutuksen saatuaankaan, Kela voi pidättää maksun opiskelijan opintorahasta ilman opiskelijan suostumusta. Kela aikoo periä summan joulukuun opintorahasta. Jos opiskelija sitä pyytää, maksun voi kuitata myös muusta Kelan maksamasta etuudesta.

Jos Kela ei pysty kuittaamaan maksua opintorahasta, terveydenhoitomaksu menee ulosottoon.