Talousvaikeuksissa painiva HSL nostaa lippujen hintoja – tällaiset korotukset tulossa

HSL kertoo korottavansa "maltillisesti" osaa matkalippujen hinnoista 2022 alusta.

AB-, BC-, CD- ja D-kausilippujen hinnat nousevat 2,60–3,30 euroa kuukaudessa.

Pidempien matkojen kausilippujen eli ABC-, BCD- ja ABCD-lippujen sekä kaikkien kerta- ja vuorokausilippujen hinnat säilyvät ennallaan.

Korotukset kohdistetaan lyhyimpiin kausilippuihin, koska pandemia on vähentänyt eniten pisimpiä joukkoliikennematkoja, joiden kysyntää ei haluta heikentää enää hinnankorotuksilla.

Myös kerta- ja vuorokausilippujen hinnat pidetään ennallaan, koska etätyön yleistyminen ja muuttuneet matkustustarpeet ovat lisänneet satunnaisten joukkoliikennematkojen kysyntää. Myöskään haltijakohtaisten ja yleiskausilippujen hintoihin ei tule muutoksia. Lippujen keskimääräinen hinnankorotus on 1,6 prosenttia.

– Haluamme pitää joukkoliikenteen mahdollisimman houkuttelevana vaihtoehtona asiakkaillemme nyt, kun yhteiskunta on pikkuhiljaa avautumassa koronasulkujen jälkeen. Työmatkojen lisäksi joukkoliikenne on hyvä vaihtoehto myös vapaa-ajanmatkoille, osastonjohtaja Mari Flink kannustaa tiedotteessa.

HSL:n vuoden 2022 talousarvio on laadittu ennakoiden, että joukkoliikenteen käyttöaste on ensi vuonna 23 prosenttia pienempi kuin vuonna 2019.

"Ilman kuntien tukea AB-lippu maksaisi tuplat" – HSL pyytää apua valtiolta, koronaelpyminen ei ole lähtenyt toivotusti käyntiin: Lipputulot yhä alle budjetoidun

Joukkoliikenteen järjestämisen kustannukset ovat hienoisessa nousussa, joten maltillinen hinnankorotus on välttämätöntä, jotta kustannukset saadaan katettua.

HSL on aiemmin kertonut talousvaikeuksista, joita koronatilanne on aiheuttanut 2020 keväästä lähtien. Linjojen laajaan karsimiseen ei ole haluttu lähteä, koska palvelutason heikentäminen voisi pienentää matkustajamääriä entisestään.

Näin kausilippujen hinnat muuttuvat vuoden 2022 alussa

Aikuisten kausiliput 30 vrk

AB, BC ja D nyt 62,70 uusi hinta 65,30 euroa

ABC, BCD nyt 99,70, uusi hinta 99,70 euroa

CD nyt 80,60 uusi hinta 83,90 euroa

ABCD nyt 142,70 uusi hinta 142,70 euroa

"Ensin ulos, sitten sisään" – Metron kapasiteettia yritetään parantaa lattiatarroilla, matkustajamäärät kasvamassa rajusti lähivuosina

HSL lievensi maskimääräystä, uusi linjaus käyttöön heti

Matias Pajula, 23, saa pähkäiltäväkseen 1,3 miljoonan ihmisen joukkoliikenteen – "Onhan siinä riskinä, että helsinkiläiset joutuisivat maksamaan enemmän"

Bussilipun voi ensi kesästä alkaen maksaa myös lähimaksulla – HSL asentaa 4 500 uutta lukijaa joukkoliikenteeseen

"On haukuttu puusilmäksi" – Lakkautetulta pysäkiltä näytetään kuskille keskisormea: HSL muutti suosittua bussilinjaa ja moni ärsyyntyi

Mainos: Leijona Catering Oy

Mainos: Leijona Catering Oy

Töihin Leijona Cateringiin!

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut