Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Helsingin hulppeaan lähiöön avataan vihdoin ensimmäinen ravintola – yrittäjä väisti "burger-virheen", joka olisi voinut käydä kalliiksi

Kruunuvuorenrannan asukkaat saavat kovasti odottamansa ravintolan. Uuden asuinalueen ensimmäinen ravintola aukeaa mahdollisesti vielä loka-marraskuun taitteessa. Kruunu-pizzeria kertoo erikoistuneensa napolilaisiin pizzoihin, joita varten ravintolaan on hankittu erikoisvalmisteinen uuni.

Yrittäjä Agim Sito sanoo, että sopivan ravintolatilan löytäminen Kruunuvuorenrannasta oli lähes mahdotonta, koska sellaisia ei yksinkertaisesti vielä ollut valmiina.

– Meille sanottiin, että ensimmäiset ravintoloille tarkoitetut liiketilat valmistuvat vuonna 2023. Emme halunneet odottaa niin kauan, joten etsimme toimistotilaa, jonka voisi muuttaa ravintolaksi. Kaikki taloyhtiöt eivät suostuneet tähänkään.

Sopiva tila löytyi lopulta Koirasaarentie 50:stä.

– Yhdistimme kaksi toimistoa. Toisesta tuli ravintolan keittiö ja toisesta ravintolasali. Lupa-asiat vaativat aikamoisen rumban.

Sito sanoo, että ilmastointiin on kiinnitetty erityistä huomiota, koska tilaa ei ole alunperin tarkoitettu ravintolalle.

– Ravintolassa on kahden liiketilan vuoksi tuplailmastointi. Olemme testanneet, ettei pizzan paistosta leviä mitään turhia hajuja. Hyviä tuoksuja kylläkin.

Helsingissä on useita esimerkkejä siitä, miten hampurilaisten ja pihvien paistamisesta syntynyt rasvankäry on aiheuttanut yllättäviä ongelmia uusissa ravintoloissa.

Sito sanoo, ettei kiinteistössä ole rasvakanavaa, joten hampurilaisten valmistamista he eivät ole edes ajatelleet.

– Se ei ole mahdollista, Sito tietää.

Puutteellinen rasvakanava aiheutti vakavan tilanteen muun muassa Töölöön vuonna 2020 avatussa burger-ravintolassa. Maunulassa ravintolan omistaja joutui heittämään ruokaa roskiin 15 000 euron edestä, kun ilmastointilaite petti vain pari tuntia avajaisten jälkeen vuonna 2019.

Kruunuvuorenrannassa asuvan Agim Siton perhe on pyörittänyt Suomessa ravintolaa kymmenkunta vuotta. Aikaisempi ravintola oli Forssassa, josta perhe muutti Helsinkiin. He toimivat aiemmin yrittäjinä muun muassa Marian Konditoriassa kauppakeskus Saaressa.Konditoriaosaaminen näkyy myös Kruunu Pizzeriassa, jossa on oma tila kahvilaa varten.

– Valmistamme italialaisia jälkiruokia kuten pannacottaa ja tiramisuja sekä suomalaisten suosikkeja korvapuusteja, voisilmäpullia sekä erilaisia juusto- ja suklaakakkuja. Konditorian henkeen kuitenkin kuuluu, ettei asiakas välttämättä etukäteen tiedä, mikä päivän tarjonta on. Haluamme yllättää.

Lisäksi ravintolassa on tarjolla salaatteja, italialaisia alkupaloja sekä viinejä.

Agim Sito kehuu Laajasaloa ja komeista asunnoista tunnettua Kruunuvuorenrantaa rauhallisiksi alueiksi.

–  Aivan mahtavia paikkoja. Täällä ei tunnu, että asuisi pääkaupunkiseudulla. Laajasalo on antanut meille oman rauhan. Täällä on ystävällisiä ja sivistyneitä ihmisiä.

Tässä se on: Matti Nykänen sai näyttävän muistolaatan – ravintolaan tulee myös pala mäkikotkan särkemää kattoa

Syyskuussa avattu burgeriravintola laittoi jo lapun luukulle: Ennätti valmistaa vain 90 hampurilaista – ruokaa hukkaan 15000 eurolla

”Kuin olisi matkalla Italiassa” – HU:n pizzakisan voittaja kasvoi ketjuksi, tässä on 10 parasta pizzaravintolaa Helsingissä!

Alle päivän auki olleen ravintolan yrittäjä haki kaupungilta 160 000 euron korvauksia – Remontti kestänyt jo yli 9 kuukautta: "Se etenee hiiren askelin"

Suomen ensimmäisen KFC:n avajaispäivä on selvillä – näin pitkiin jonoihin ravintola varautuu

Ville Haapasalo avaa uuden ravintolan Helsinkiin – jos tilaat vodkaa, muista tämä sääntö