”Yhdessä on onnistuttu selättämään vaikeat ajat” – Länsi-Helsingin vuoden yritys sai tsemppiä asiakkailtaan

Cafe Tarinan yrittäjät Essi ja Tommi Rautiainen ottivat ilahtuneina vastaan Länsi-Helsingin Yrittäjien Vuoden yritys -palkinnon. Länsi-Helsingin Yrittäjät

Laura Heino

Suositussa munkkiniemeläiskahvilassa yllätyttiin iloisesti lokakuun alkupuolella, kun Helsingin Yrittäjät ry – Länsi-Helsingin yrittäjät palkitsi Munkkiniemen puistotien päässä Laajalahdentiellä sijaitsevan RTE-Kahvilat Oy Cafe Tarinan vuoden yritykseksi.

– Tämä oli iloinen yllätys. Ihan puun takaa tuli, emme osanneet odottaa yhtään. Harvoin yrittäjä saa kehuja, miehensä Tommi Rautiaisen kanssa kahvilan omistava Essi Rautiainen toteaa.

Munkkiniemen sydämessä sijaitseva kahvila on saavuttanut suositota muidenkin kuin munkkiniemeläisten keskuudessa. Laura Heino

Yhdistys perusteli Cafe Tarinan valintaa sillä, että kyseessä on nuori, vakavarainen, kasvava yritys, joka on työllistänyt hyvin ihmisiä. Kahvilassa työskentelee tällä hetkellä parikymmentä henkilöä.

– Olen ylpeä tästä porukasta, olemme tämän ansainneetkin. Yhdessä tätä tehdään, ei sitä yksin pärjäisi, vaikka olisi millainen superyrittäjä, Rautiainen sanoo.

– Viimeiset kaksi vuotta ovat olleet henkisesti raskaita, mutta onneksi meillä on myös loistavat asiakkaat. Asiakkaamme loivat meihin luottamusta hakemalla ruokaa kahvilasta silloin, kun muuta ei voinut. Yhdessä on onnistuttu selättämään vaikeat ajat, yrittäjä jatkaa.

Ei sitä yksin pärjäisi,

Kahvilassa asioidaan ja viihdytään vauvasta vaariin. Lounasta hakevat niin kotiäidit päivälenkillään kuin lähellä työskentelevät.

– Meillä on asiakkaita aina keksillä ja mehulla käyvistä pikkutytöistä kolmen sodan veteraaneihin.

Laaja asiakaskunta huomioidaan tarjonnassa.

– Myös henkilökuntamme moninaisuus vaikuttaa tarjonnan monipuolisuuteen. Henkilökuntaamme kuuluu paljon erilaisia ihmisiä, Rautiainen toteaa.

Keittiössä olevalla on aina päätäntävalta tarjoiluvitriinin ja lounaan antimista. Lounaalle valmistetaan aina keittoa ja uuniruokaa kotiruokapainotuksella. Vaikka vitriini notkuukin vaihdellen toinen toistaan herkullisemman näköisiä kakkuja, leivoksia, piiraita ja leipiä, tietyt tuotteet ovat jo perinne.

– Salted caramel -kakku on todella suosittu ja sitruunamarenkipiirasta tullaan syömään kauempaakin. Ei myöskään ole päivää, jolloin kahvilasta ei saisi itse tehtyjä korvapuusteja, Rautiainen päättää.

Ei sitä yksin pärjäisi,

Ei sitä yksin pärjäisi,

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki

Vaihda vapaalle ja tule Vantaalle – täällä on kaikki!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut