Munkkalaiset myönsivät kunniamaininnan historiallisen risteyksen kukkien hoidosta – "Asetelmat ovat tuoneet iloa monen vuoden ajan"

Munkinseutu ry - Munksnejden rf myönsi järjestämänsä perinteisen pihakilpailun yhteydessä kunniamaininnan Helsingin kaupungin rakentamispalveluliikelaitos Staralle Vanhan Kadettikoulun risteyksessä olevan kolmion jokavuotisista, kauniisti hoidetuista kukkaistutuksista.

Munkkiniemen kauneimmalla pihalla unelmoidaan viinisadosta ja nautitaan hyötypuutarhasta –  erikoisuutena eläinveistokset: "Tätä kuuluu aina ohikulkiessaan taputtaa"

Helsingin kaupungin katu- ja viheralueiden ylläpidon päätoteuttajana Stara hoitaa noin 70 prosenttia kaupungin viheralueista.

Kunniamaininnan paljastamistilaisuuteen Hollantilaisentien ja Laajalahdentien risteykseen kokoontuivat Munkinseutu ry:n puheenjohtaja Tarja Sarjakosken lisäksi yhdistyksen hallituksen edustajista Erkki Wuori ja varapuheenjohtaja Taru Turunen. Staralta ei päässyt edustusta palkitsemistapaamiseen.

Yhdistyksen jäsenet kiittelevät erityisesti viime kesästä, jolloin kukkien kastelusta pidettiin hyvää huolta poikkeuksellisen kuivuuden keskellä.

– Loistokkaat ja ihanat kukka-asetelmat ovat tuoneet iloa monen vuoden ajan, Turunen kuvailee.

Kukkaistutukset edustavat eri kasvukausia.

Istutusten reunaa sivuaa nelosen raitiolinja. Ratikkalinjojen kohtalo puhuttaa munkkiniemeläisiäkin ja siksi istutusten tuomaa kauneutta julkisen liikenteen väylän varrella pidetään entistä enemmän arvossaan.

– Istutukset ovat ilo silmälle myös ratikkareitin varrella, Sarjakoski tuumaa.

Kukkaistutukset vaihdetaan kahdesti vuodessa; kesäksi ja syksyksi. Kunniamaininnan julkistamispäivänä kolmionmallisessa kukka-asetelmassa kukoistaa syyspäivänhattua, vaaleanpunaisia ja hempeän keltaisia dahlioita, malvaa, ukonhattua, koristeheiniä, viherlehtisiä kasveja eri muodoissa ja sävyissä sekä roikkuvia ja pensastavia kasveja.

– Kukkaistutukset edustavat eri kasvukausia. Istutukset ovat eräällä tavalla symboli aukiolle, Wuori toteaa.

"Ryppypaprikat eivät enää kelpaa asiakkaille" – Suomen vanhimman ostarin uusi kauppias lahjoittaa kaiken syöntikelpoisen ruoan hyväntekeväisyyteen

Laajalahdentien ja Hollantilaisentien risteyskolmion istutukset kukoistavat historian ympäröimänä. Hollantilaisenkadulla näkyy Eliel Saarisen kädenjälkenä vahva pyrkimys englantilaistyyppiseen lähiökaupunkiarkkitehtuuriin. Kadulla on uudempia ja vanhempia Saarisen suunnitelmien mukaan toteutettuja taloja.

– Kadun päässä on Valtion vierastalo. Hollantilaisentien alkuperäinen tien nimi olikin Linnalle, Erkki Wuori sanoo.

Huomio kiinnittyy vahvasti vieressä olevaan Vanhaan Kadettikouluun, jota ympäröivät suuret rakennustelineet. Talon historia palaa osittain juurilleen, kun se muutetaan jälleen asuinkäyttöön.

– Remontti on loppusuoralla ja asukkaiden pitäisi näillä näkymin päästä muuttamaan asuntoihin marraskuussa, Sarjakoski sanoo.

Wuori tuntee Kadettikoulun historian kuin omat taskunsa.

– Rappukäytävä, torni ja ruokasali säilytetään, muuten Kadettikoulu muuntuu asuinkäyttöön. Kadettikoulu oli ennen pensionaatti, jossa oli asumista. 1984 rakennukseen muutti Kadettikoulu. Sen jälkeen talossa on toiminut Ilmavoimien esikunta, Koulutuskeskus ja Tulli. Noin viisi vuotta sitten valtio myi rakennuksen yksityiselle. Rakennuksella on pitkä tausta, mutta monelle meistä se on aina Vanha Kadettikoulu, Wuori toteaa.

Viheralueet

Stara

Helsingin kaupungin katu- ja viheralueiden ylläpidon päätoteuttaja.

hoitaa noin 70 prosenttia alueista, loput kuuluvat yksityisille pääurakoitsijoille.

Helsingin kantakaupunki sekä suuri osa Länsi-, Itä- ja Koillis-Helsinkiä ovat Staran hoidossa.

Lähde: hel.fi/stara

Helsingin ratikkaverkosto laajenee hurjalla vauhdilla – Marjatta, 82, odottaa ensi vuonna valmistuvaa yhteyttä kuumeisesti: "Pääsen ovelta ovelle"

”Yhdessä on onnistuttu selättämään vaikeat ajat” – Länsi-Helsingin vuoden yritys sai tsemppiä asiakkailtaan

Tunnetko Helsingin kaupunginosia slangiksi? – mikä on Bärtsi, Gresa tai Busis?

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut