Kanadassa suomalaista rakasta etsinyt Roy Rissanen, 49, asuu nyt Helsingissä – työ löytyi tutulta alalta, mutta sinkkuna mies on yhä: "Sen vuoksi olenkin Suomessa"

Tv: Suositussa tv-ohjelmassa rakkautta etsinyt Roy Rissanen muutti Kanadasta Suomeen.

Maajussille morsian maailmalla -ohjelmasta tuttu Roy Rissanen muutti heinäkuussa Kanadasta Etelä-Helsinkiin poikansa Aleksin kanssa. Toimittaja Aino Haili ja kuvaaja Joni Rönkkö MTV Uutisista purkittivat Rissasten haastattelua Johanneksen kirkon takana lokakuun puolessavälissä. Laura Heino

Laura Heino

Suomalaisille televisiosta tutuksi tullut kanadalaismies työskentelee tällä hetkellä kiinteistönvälittäjänä Etelä-Helsingissä – ja etsii yhä suurta rakkautta.

Rööperin Lehti bongasi lokakuun puolivälissä Johanneksen kirkon takana MTV Uutisten toimittaja Aino Hailin ja kuvaaja Joni Rönkön haastattelun teossa. Haastateltavina olivat Maajussille morsian maailmalla -ohjelmassa esiintynyt kanadalainen Roy Rissanen ja hänen poikansa Aleksi Rissanen.

Isänpäivä-haastattelussa Aleksi-poikansa kanssa ollut Roy Rissanen on Suomeen muuton jälkeen jatkanut kiinteistönvälitysalalla. Laura Heino

Rissanen tuli televisiokatsojille tutuksi Maajussille morsian -ohjelman sisarsarjasta keväällä 2020, kun neljä ulkomailla asuvaa suomensukuista miestä etsi loppuelämänsä kumppania Suomesta. Haave jäi Royn kohdalla toteutumatta ja juuri siksi isä Rissanen päättikin muuttaa yhdessä poikansa kanssa Suomeen.

– Kolme kuukautta olemme nyt asuneet Suomessa. Muutimme saman katon alle Etelä-Helsinkiin ja olemme viihtyneet täällä hyvin, Roy kertoo.

Tinder-väsymys turhauttaa kolmekymppisiä: Lauri, 31, ei ole seurustellut koskaan – Eevi, 32: "On alkanut tuntua, että ei tule tapahtumaan"

Mediahuomio on hämmästyttänyt hieman.

Roy varttui pohjoisessa Ontariossa Kanadassa Sault Ste. Marien rajakaupungissa, jossa on ollut kauan vahva suomensukuinen yhteisö. Mies ei osannut englantia ennen koulun aloittamista. Roy on treenannut suomen kielen taitojaan aktiivisesti muun muassa Youtube-videoiden avulla. Englantia puhuva mies ymmärtää sujuvasti suomenkielistäkin keskustelua.

Lopulta Kanadan Nova Scotiaan kiinteistönvälittäjäksi päätynyt armeijan veteraani suunnitteli paluuta kotiseudulle Sault Ste. Marieen suomalaistyyppisen aamiaismajoitusbisneksen pariin. Suunnitelma kuitenkin muuttui. Viime keväänä ohjelmassa kurkattiin, mitä maajusseille kuuluu vuosi ohjelman jälkeen. Roy ilmoitti avausjaksossa aikomuksestaan muuttaa Suomeen.

Henkka, 41, perusti sinkkuveneilijöille tarkoitetun ryhmän ja siitä tuli välitön hitti – "Ihmisiä on mukana sup-lautailijoista superjahdin omistaviin"

Kansainvälisessä kiinteistönvälitysketjussa työskentelevä Roy on tunnistettu Etelä-Helsingin kaduilla hyvin. Mies on iloisen hämmästynyt saamastaan huomiosta.

– Jotkut ovat vain jääneet katsomaan, jotkut ovat tervehtineet tai sanoneet hieman jotakin. Mediahuomio on hämmästyttänyt hieman. Sitäkin on tullut.

Mies kertoo elävänsä tällä hetkellä sinkkuna. Toiveena on edelleen suomalainen morsian.

– Sen vuoksi minä olenkin Suomessa, Roy naurahtaa.

Juttua muokattu 1.11.2021 kello 08.46 poistamalla MTV Uutisten toimittajan kommentti. Jaksoa ei kuvattu televisioon.

Yli 50-vuotiaat eroavat entistä useammin – Nämä ovat yleisimmät riidan aiheet

"Kirjoitamme edelleen toisillemme kirjeitä" – Pauliina ja Kai Flang ovat kokeneet yhdessä iloista ja vilkasta uusperhearkea mutta myös suuren menetyksen

Jos sovit seksitreffit uuden nettituttavuuden kanssa, muista nämä vinkit – Tiia Forsström: "Ei lähtökohtaisesti sen suurempi riski kuin vaikka taksiin nouseminen"

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki

Vaihda vapaalle ja tule Vantaalle – täällä on kaikki!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut