Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Suklaakaupan perustaminen vaati Esa Karsilta, 29, monta kokeilua – nyt hän yhdistelee makuja ja värejä luovasti: "Juuri nyt makuhermooni osuu tyrni-juustokakku"

Palvelut: Esa Karsi, 29, aloitti yrittämisen jo lukiolaisena laskimia myyden.

Käsintehtyyn suklaaseen keskittynyt Vanhankaupungin Suklaa pyöritti vuoden verran verkkokauppaa. Yrittäjä Esa Karsi, 29, toteutti toisen haaveensa syksyllä ja perusti suklaaliikkeen myös kivijalkaan Kolmannelle Linjalle. Mies valmistaa suklaat itse.

– Kauppa on startannut hyvin ja asiakkaita on ollut mukavasti. Lähtökohtana on ajatus siitä, mitä itse toivoisin astuessani vastaavaan liikkeeseen. Laadukkaan käsityön lisäksi haluaisin, että itse tekemisen määrä on korkea. Meillä pähkinätahnat tehdään itse, hedelmiä kuivataan itse, tuotteissamme käytetyt suklaatkin tehdään enenevissä määrin itse.

Tuotteissa näkyy paitsi värien, myös makujen kirjo. Komboina on muun muassa ruusua ja vadelmaa, viskiä, ruskeaa voita ja maitosuklaata, mansikkaa ja yuzu-sitrusta, lakritsia ja katajanmarjaa…

Myös vegaanisia tuotteita on. Rubiinin puolikasta muistuttavaan konvehtiin on upotettu vadelmaa ja posliininkiiltoisen suklaan alta löytyy kahvia.

Helsinkiläisen omakotitalon alakerrasta lähtevät viinerit ja munkit pk-seudun huoltoasemille – "Edes kaikki tämän tien varrrella asuvat eivät tiedä, että täällä on leipomo"

Raaka-ainevalinnoissa suositaan kotimaista aina, kun mahdollista. Pakkaamisessa ja valmistuksessa pyritään myös ekologisuuteen. Esimerkiksi konvehtirasiat kulkevat ympäri maata täysin muovittomasti.

Arjen pienillä iloilla on merkitystä.

– Suklaan tie kaakaofarmeilta Suomeen on pitkä, joten haluamme minimoida kaikki ympäristövaikutukset, joihin voimme vaikuttaa, Karsi sanoo.

Joulun lähestyessä suklaista pääsee nauttimaan myös joulukalenterin luukkuja avaamalla.

Verkkokaupan asiakaskunta on pääosin koostunut tavallisista kuluttajista, mutta yritys valmistaa myös kustomoituja konvehtirasioita erilaisiin tilaisuksiin.

– Arjen pienillä iloilla on merkitystä; olipa kyse suklaan kruunaamasta iltapäiväkahvista, läheisen yllättämisestä tai juhlissa jaetuista makuelämyksistä.

Oulunsalolaislähtöisen miehen yrittäjäpolku alkoi 18-vuotiaana, kun hän alkoi myydä kaverinsa kanssa laskimia lukiossa. Ennen suklaayritystä Karsilla oli ollut jo kauan haaveissa ruoka-alan työ. Ekonomitaustainen mies pallotteli liikeideoita paperilla. Idean sinetöityminen ja onnistuminen vaati kuitenkin useita kokeiluja ja itseopiskelua.

Taitava täytekakun tekijä ei laske päiviä eikä tunteja loihtiessaan juhlapöydän kruunua – "Kakku koristellaan aina vasta kolmantena päivänä", kotileipuri Tanja Mauno kertoo

Muutamana jouluna Karsi kokeili valmistaa suklaita läheisilleen. Se ei mennyt aivan nappiin. Sisukkuus palkittiin ja lukuisten yrittämisten ja erehtymisten jälkeen tulos alkoi miellyttää. Lopulta syntyi suklaakauppa, jonka nimen kautta Karsi haluaa tuoda esille paikallista pienyrittäjyyttä.

– Eri makuja menee tasaisesti, mikään ei ole noussut ylitse muiden. Kehitteillä on aina uusia tuotteita, tällä hetkellä esimerkiksi yksi uusi vegaaninen konvehti ja tietysti jotain jouluistakin.

Yrittäjän oma suosikki suklaamauista vaihtelee säännöllisesti.

– Juuri nyt makuhermooni osuu tyrni-juustokakku.

"On kauheaa, jos leipää pannaan roskiin" – Kalliossa jaetaan monta muovisäkillistä leipää joka keskiviikko ja sitä riittää myös muille kuin vähävaraisille

Lapsiperheen ostoskärryyn vilahtaa usein sokerijugurtteja, karkkeja ja lihajalosteita – jopa 25 % ostoksista epäterveellisiä, nämä ominaisuudet perheessä nostavat osuutta

Uutuustuote Fallero ampaisi S-kaupoissa "ilmiömäiseen" suosioon – Näin toimitus arvioi menestysreseptikisan tuotteet, jumboksi jäi lahnaleike: "Paljaaltaan jopa pahaa"

Soili Rautakoski haluaa leivonnaisiinsa aitoa makua gluteenittomuudesta huolimatta, mutta eräitä leivonnaisia hän ei lähde edes kokeilemaan – "Niistä ei vain saa tarpeeksi ilmavia ja kerroksellisia"