Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Onko 16–18-vuotiailla helsinkiläisnuorilla jo hallussaan aseita? Näin kommentoi poliisin nuorisoryhmän johtaja Marko Forss

Teini-ikäinen poika pakotettiin aseella uhaten autoon ja hänet ryöstettiin maanantaina Itäkeskuksessa. Poliisi tiedotti tapauksesta tänään, ja pyysi apua yleisöltä, sillä kolmea nuorta epäiltyä ei ole toistaiseksi tavoitettu.

15-vuotias poika pakotettiin aseella uhaten autoon Itäkeskuksessa – Poliisi julkaisi kuvia yhdestä epäillystä sekä autosta

Helsingin Uutiset tavoitti Helsingin poliisin nuorisoryhmän johtajan ja tapauksessa tutkinnanjohtajana olevan rikoskomisario Marko Forssin. Mikä on tapahtumien tarkempi paikka Itäkeskuksessa?

– Ei haluta tarkempaa paikkaa kertoa, tyytyy Forss toteamaan ja jatkaa, että tarkempi paikka on toki poliisin tiedossa.

Forss vetoaa niukkasanaisuudessaan siihen, että tutkinta on kesken, eikä epäiltyjä ole saatu kiinni.

Huolta herättää se, että epäillyistä kaksi on noin 16–17-vuotiaita ja kolmas iältään 16–18 ja tiedotteen mukaan he uhkasivat aseella.

Onko poliisilla tieto siitä, oliko ase oikea ampuma-ase vai esimerkiksi replika?

– Ei voida valitettavasti kommentoida sitäkään, Forss vastaa ja viittaa edelleen siihen, että tutkinta on kesken.

Yleisellä tasolla hän kertoo, että oikeitakin aseita nuorten keskuudessa pyörii.

– Yhä enemmän.

– Toki se, että 16–18-vuotiaalla olisi oikea ampuma-ase, on äärimmäisen harvinaista, Forss jatkaa.

Yleisemmin kyse on aseen näköisistä kopioista.

– Parikymppisillä kuitenkin jo huomattavasti enemmän tulee ihan oikeita aseita vastaan ja tämä on lisääntynyt viimeisen 10 vuoden aikana selvästi, Forss kertoo.

Näin kansainväliset katujengit tekevät tuloaan Helsinkiin, jo 13-vuotiaat huolestuttavassa seurassa – KRP: "Sama kaava kuin Tanskassa ja Ruotsissa"

Lupaus nopeasta rahasta voi houkuttaa jengeihin – Näin sisäministeri Maria Ohisalo kommentoi KRP:n varoitusta "Ruotsin tiestä"

KRP:n varoitus Ruotsin ja Tanskan tiestä on vakava – poliisi tarvitsee lisää rahoitusta

Yle ja MTV: Katujengi-ilmiössä radikaali käänne huonompaan – useita ammuskeluja pk-seudulla, poliisi esti ison yhteenoton Helsingissä