Nyt tuli päätös: Woltin ruokalähetit ovat työntekijöitä – Avi haluaa vielä tuomioistuimen ratkaisun

Työsuojeluviranomainen katsoo, että Woltin ruokalähetit ovat työsuhteessa. Ruokalähettien työssä tulee noudattaa työaikalakia ja heidän tekemistään työtunneista tulee sen vuoksi pitää työaikakirjanpitoa.

Päätöksessä määrätään, että Woltin tulee kahden viikon sisällä ryhtyä toimenpiteisiin työaikakirjapidon pitämiseksi tai tekemään toimenpiteistä selvitys työsuojeluviranomaiselle.

Asiasta päätti tänään maanantaina Etelä-Suomen aluehallintoviraston (avi) työsuojelun vastuualue. Päätöksestä voi valittaa hallinto-oikeuteen.

– Osapuolten oikeusturvan ja asian yhteiskunnallisen merkityksen kannalta pitäisimme toivottavana, että tästä asiasta saataisiin tuomioistuimen ratkaisu. Työlainsäädäntö ei ole pysynyt työelämän murroksen ja teknologian kehityksen mukana. Nykytilanteessa työelämän osapuolten on vaikea ennakoida, miten lakia tulkitaan, kertoo tiedotteessa johtaja Eerik Tarnaala Etelä-Suomen avin työsuojelun vastuualueelta.

Avi kertoo tiedotteessa, että työsuojeluviranomainen teki päätöksen kokonaisarvioinnin perusteella. Avin mukaan ruokalähetit ovat alisteisessa asemassa suhteessa Woltiin. Läheteillä ei esimerkiksi ole vaikutusmahdollisuutta palkkionsa tasoon ja korvauksen suuruuteen.

Kun ruokalähettien asemaa arvioitiin, siinä tuli avin mukaan esiin paljon seikkoja, jotka olisivat voineet puoltaa myös ruokalähettien katsomista yrittäjiksi.

Ruokalähettifirma paljasti koronavuoden hittiannokset Helsingissä – uusin trendi on vodkalla maustettu mättö

Ruokalähettien tipit käyttöön Woltilla, näin paljon niillä voi tienata päivässä – ruokaa kuljettava Karen: "Keskustassa tippiä annetaan enemmän"

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut