Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Televisiosta tuttu kokki luotsaa nyt perinteikästä ravintolaa Katajanokalla – Lista freesattiin, ruokasali pysyi entisellään

Suolaisen merituulen ravistama Wellamo-kyltti kertoo, että tähän Vyökadun ja Laivastokadun hämärään kulmaan kätkeytyy jotain omaperäistä ja vanhaa.

Vuonna 1975 perustettu Wellamo on uudistunut, mutta sitä ei huomaa. Kun tulee raskaasta ovesta, tuntuu kuin olisi ollut ennenkin aivan samassa paikassa.

– Me halutaan tää! Hieno fiilis tuntui heti, kun astuimme sisään, kertoo yksi uusista omistajista, Master Chefistä suurelle yleisölle tunnetuksi tullut keittiömestari Dani Hänninen.

”Me” ovat hänen liikekumppaneitaan The Bull & The Firmistä Kulmavuorenkadulta eli Timo Aalto, Atte Puolakka, Jesse Teerenmaa, Jun Kondo ja Turo Kotajärvi.

Uutta ravintolaa he olivat etsineet pitkään, pitkään oli ollut myynnissä myös Wellamo. Edellinen omistaja Kalevi Vähäkangas isännöi paikkaa 26 vuotta. Sitä ennen sen taiteellisen ja kulinaarisen hengen loi Heta Brotherus. Hänninen ja kumppaninsa ovat vasta kolmannet omistajat 46 vuoden aikana.

Nämä ovat Jari Tervon suosikkiravintolat – "Maailman parasta poronkäristystä"

– Päätettiin, että pidetään vanha nimi. Saatiin pitää vanha puhelinnumerokin 663 139. Kunnioitamme historiaa ja vanhaa henkeä.

Pieni tila on aiemmin toiminut myös taidegalleriana, nyt uudet omistajat täyttivät seinät omista kokoelmistaan. Kiertävät näyttelyt eivät ole poissuljettu ajatus.

Salin puolelta löytyy vanhoja kalusteita, mutta tiensä päähän tullut keittiö meni täysremonttiin. Toki jotain säilyi sielläkin: kaupunkikaasu.

– Tiedän vain yhden toisen paikan Helsingissä, joka on yhä vanhassa kaupunkikaasussa. Kuurnassa ainakin on.

Ruokalista freesattiin. Hänninen luonnehtii sitä moderniksi nyt pohjoismaiseksi. Se on kasvispainotteinen lista, jolta liha ja kala nousevat arvokkaasti esiin. Viime viikolla oli muun muassa nautatartaria, grillattua ahventa, ankkaa ja selleriä sekä karamellisoitua myskikurpitsaa ja ruskeavoihollandaise.

– Jokaisella listalla säilytetään jokin vanhoista Wellamon annoksista. Tällä kertaa se on pelmenit. Seuraavaksi se voi olla sinappihärkä.

– Jotkut kyselevät vanhoja ruokia, mutta ovat hiffanneet, että tämä on nyt uusi paikka.

Uutta ovat myös The Bull & The Firmistä mukana tuodut cocktailit. Wellamon klassikkolistalla ovat kaikki tutut dry martinista bloody maryyn ja sidecariin. Uudemmalta listanpuoliskolta löytyvät muun muassa yuzu scroppino ja porn star swizzie.

Pelmenien sekä lammas- ja silakkaruokien ohella Wellamon bouillabaisse oli takavuosien suuria hittejä. Valkosipuli oli vielä 1970-luvulla ihme ja pitkään kummasteltiin myös kylmää jogurttikeittoa. Näiden paluuta kiertävälle listalle voi odottaa Hänniseltä.

Wellamo on ollut auki vasta pari viikkoa. Viikonloppuisin on ollut tupaten täyttä, mutta:

– Aina on saatu pöydät järjestettyä ja kikkailtua niin, että sisään on mahtunut.

Mikä harmittaa? No, tietenkin korona. Ilman sitä paikka olisi avattu jo kesäksi.

Lue vielä:

Espan klassikkoravintola remonttiin puoleksi vuodeksi

Testissä Itäkeskuksen jäätelörobotti – Näin palvelee Kiki: "Näytät hyvältä tänään..."

Miksi KFC:n kananliha ei tule Suomesta, vaan Puolasta? – toimitusjohtaja kertoo syyn

Oletko maistanut? Koululaisten inhokkiruokaa tarjotaan pian Michelin-ravintolan asiakkaille – sisältää perunaa, lihaa ja veripalttua