Nämä ovat Jari Tervon suosikkiravintolat – "Maailman parasta poronkäristystä"

Katajanokkalainen kirjailija Jari Tervo on syntynyt Rovaniemellä, asunut myös Espoossa ja mökkeilee Tampereen Teiskossa. Helsingin Uutiset tapasi hänet viikonloppuna kirjamessuilla. Tervolta tullut uutuuskirja veti lavan ääret täyteen. Pääskyt talvehtivat järvenpohjassa -romaani herättää henkiin Mikael Agricolan. Kirjailija luo Pernajan Torsbyn kylässä syntyneelle suurmiehelle myös naispuoliset perheenjäsenet, joista aiemmin ei ole tiedetty edes etunimiä.

HU kysyi, mitkä ovat kirjailijan mieluisimmat ravintolat lähellä ja kaukana.

Televisiosta tuttu kokki luotsaa nyt perinteikästä ravintolaa Katajanokalla – Lista freesattiin, ruokasali pysyi entisellään

Tässä ei ole fiktiota, vaan faktaa:

– Pohjanhovi, Rovaniemi. Maailman parasta poronkäristystä. Ikkunan takana valuu Kemijoki. (Pohjan hovi oli Tervon läpilyöntiromaani 1992.)

– Salud, Tampere. Emme ole perheen kanssa kertaakaan pettyneet.

– 4 vuodenaikaa, Tampere. Kauppahallissa Nygreniltä kalaa pyytäessä voi ensiksi syödä kalakeittoa tunnelmaan päästäkseen.

– Aanaar, Inari. Ruoassa maistuu metsä. Täällä kohisee ikkunan takana vuolas Juutuanjoki.

– Gaijin, Helsinki. Maistelumenu sisältää kymmenkunta pientä ruokalajia. Loistavaa evästä.

– La Coupole, Pariisi. Tuulahdus menneiltä vuosikymmeniltä. Pöydän vapautumista odotellessa voi kiskaista aperitiivin baarissa. Merten hedelmiä kannetaan tarjottimen täydeltä pöytiin.

– Pitkään ihmettelin perinteiseen turkkilaiseen perinneasuun sonnustautuneen toimenkuvaa. Kunnes selvisi. Hän kaataa halukkaille lisää kirpeää kastiketta, Tervo kuvaa havaintojaan.

La Coupolessa kävi myös viipurilaissyntyinen Helsingin Kampissa asunut Armas J. Pulla – erityisesti taiteilijaystävänsä Juho Rissasen kanssa miettimässä: ”kui piiskaryyppy pyyvetää ranskaks”.

Lue myös:

Espan klassikkoravintola remonttiin puoleksi vuodeksi

Testissä Itäkeskuksen jäätelörobotti – Näin palvelee Kiki: "Näytät hyvältä tänään..."

Miksi KFC:n kananliha ei tule Suomesta, vaan Puolasta? – toimitusjohtaja kertoo syyn

Oletko maistanut? Koululaisten inhokkiruokaa tarjotaan pian Michelin-ravintolan asiakkaille – sisältää perunaa, lihaa ja veripalttua

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut