Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kauppahallista tuttu Juustoansa ja uusi sisustuspuoti avaavat Tapanilan ytimessä – "Minulla on halu pitää liike siellä, missä ihmisetkin ovat"

Kauppa: Mosa Interiorsin perustajalla on uusi sisustusliike. Juustoansa avaa viereisessä tilassa. Miksi Tapanila vetää erikoisliikkeitä?

Kaksi uutta erikoisliikettä avaa Tapanilan ytimessä.

Sisustus- ja life style -liike Petite & Cherie avasi ovensa viime perjantaina perinteikkäässä liiketilassa Päivöläntie 15:ssä. Viereisessä liiketilassa avaa marraskuun aikana erikoisliike Juustoansa.

Tiloissa aiemmin toimineiden Laatikkokaupan ja vaateliike Kuteen toiminta päättyi kiinteistön omistajavaihdoksen ja laajan remontin yhteydessä. Laatikkokauppa toimii nykyisin Varsinais-Suomessa Köyliössä, Kude Oulunkylän Fashion Forumissa.

Päivöläntien uudet yrittäjät ovat kaksi Lauraa, Oikari ja Salonen. He ovat itsekin mosalaisia ja uskovat omiin liikeideoihinsa Tapanilan perinteikkäällä kauppakadulla.

Petite & Cherie -liikettä pyörittää Laura Oikari, taustalla on perheyritys. Samainen perhe perusti Tapanilaan vuonna 2007 Mosa Interiorsin, joka toimii edelleen kivenheiton päässä, Viertolantie 2:ssa.

Sisustusliike myytiin kolmisen vuotta sitten äidin eläköityessä.

Palo asiakaspalvelua ja ”kauniita esineitä” kohtaan sai Laura Oikarin avaamaan uuden sisustus- ja life style -liikkeen uusilla tuotteilla. Valikoimassa korostuu vastuullisesti tuotetut, mutta kauniit esineet.

– Sellaisia tuotteita, joita voi hyvällä mielellä shoppailla, Oikari tiivistää.

Liikkeessä on myös pieni deliosasto. Tilassa toimii myös pieni taidegalleria, Petite, jossa on kuukausittain vaihtuva myyntinäyttely. Marraskuun taiteilija on Leena Airikkala, samalta kylältä hänkin.

Juustoansan yrittäjä Laura Salonen taas on vetänyt Juustoansa-myymäläänsä Vanhassa kauppahallissa parin vuoden ajan. Kauppahallissa Salosen valikoimassa on 80–130 eriliasta juustoa.

– Mahdollisimman samanlainen valikoima on tarkoitus tuoda Tapanilaan.

Juustojen lisäksi valikoimaan kuuluu muun muassa leikkeleitä ja mausteita Italiasta sekä kotimaisilta tuottajilta.

Koronaepidemian aikana Salonen kehitti Juustotaksi -palvelun, joka toimitti juustoja asiakkaiden koteihin. Näiltä kotikuljetuksilta hän sai tuntuman, että kysyntää on Pohjois- ja Koillis-Helsingissä.

Tapanila tuntuu vetävän pieniä ja somia erikoisliikkeitä. Lähes vastapäätä Laurojen liikkeitä on kymmenisen vuotta toiminut kahvila Rönttösrouva, joka nousi valtakunnan otsikoihinkin korona-ajan vessapaperirullakakullaan.

Tapanilan torin laidalla toimii pääasiassa tilauskonditoriona toimiva Pâtisserie & Chocolatier Mayra.

Hieman kauempana, Vanhan Tapanilantien varrella toimii argentiinalaisia suolaisia leivonnaisia valmistava ja myyvä Chipa. Aiemmin liiketilassa toimi vanhan ajan ruokatavarakauppaa mukaillut Liike 51.

Mikä pientalovaltaisessa Tapanilassa vetää erikoisliikkeitä, vaikka asiakasmääriä ei voi verrata kaupallisten keskusten asiakasvirtoihin?

– Tapanila näyttäytyy hyvin tiiviinä yhteisönä, helposti lähestyttävänä, aktiivisena ja sympaattisena, Salonen pohtii.

– Omalla liikkeellä haluan tuoda kyläkauppamaisuutta Tapanilaan.

Oikarin mielestä pienet liikkeet istuvat asuinalueelle, jossa on aitoa kylähenkeä.

– Minulla on halu pitää liike siellä missä ihmiset ovat. En pysty kilpailemaan isojen kanssa hinnalla tai valikoimalla, mutta uskon henkilökohtaiseen palveluun ja kodikkuuteen.

–Kun tietää jo valmiiksi, minkä värinen sohva asiakkaalla on, on paljon helpompi ehdottaa siihen sopivia tekstiilejä, Oikari nauraa.

Entä riittääkö Tapanilassa asiakkaita kahdelle sisustuskaupalle?

–Sen verran hullu olen, että uskon näin, Oikari nauraa.

Toki asiakaskuntaa pyritään samaan oman kylän ulkopuoleltakin.

Alueen asiakaspohja on laajenemassa kun junaradan itäpuolelle nousee 1 300 asukkaan Falkullan Kiila. Radan länsipuolelle, Viertolantien varteen, suunnitellaan uusia asuntoja noin 600 asukkaalle.

Oikaisu 3.11. klo 13.15: Korjattu Päivölänkatu Päivöläntieksi.