Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yksiöt käyvät kaupaksi – Kauppoja liki viidennes enemmän kuin vuosi sitten

Kiinteistömaailma teki lokakuussa yhteensä 1 077 vanhojen ja uusien asuntojen sekä kiinteistöjen kauppaa. Erityisen vilkasta oli yksiöiden kauppa. Mökkikauppojakin tehtiin yhä runsaasti, kertoo Kiinteistömaailma tiedotteessaan.

– Ihan pienimmät asunnot ovat vaihtaneet alkusyksyn aikana vilkkaasti omistajaa. Korona-aikana paljon puhutun omakotitalokaupan varjoista on selvästi nousemassa myös pienimpien asuntojen kauppa. Alkusyksyn aikana niiden kauppamäärät ovat nousseet liki viidenneksen vuodentakaiseen verrattuna, kertoo tiedotteessa Kiinteistömaailma Oy:n analyytikko Tony Korkala.

Hänen mukaansa mökkikauppa jatkui yhä aktiivisena.

– Viime syksyn kasvulukuihin ei sentään ihan ylletä. Edelleen mökkikauppoja tehtiin lokakuussa lähes 50 prosenttia enemmän kuin viimeisenä korona-aikaa edeltäneenä syksynä eli lokakuussa 2019, selvittää Korkala.

Lokakuun aikana tehdyistä asuntokaupoista 70 oli uudiskohteita. Uudiskohteissa jäätiin tiedotteen mukaan kuitenkin viime vuosien tavanomaisista lokakuun luvuista.

Kiinteistömaailman lokakuun kokonaiskauppamäärä jää hienoisesti pienemmäksi kuin viime vuonna. Silloin tehtiin yhteensä 1 129 kauppaa.