Itähelsinkiläiset Kadri, 38, ja Iiro, 33, suunnittelivat 134 neliön asuntonsa millintarkasti – Mukana nyt Suomen kaunein koti -kilpailun finaalissa

Asuminen: Kadri ja Iiro Arffman ovat suunnitelleet uuden kotinsa lähes millintarkasti. Asunto on nyt ehdolla Suomen kauneimmaksi kodiksi.

Mellunmäessä sijaitsee talo, jonka asukkaat ovat käyttäneet paljon aikaa ja vaivaa, jotta heidän kodistaan tulisi toimiva ja viihtyisä.

Kadri, 38, ja Iiro, 33, Arffman ovat suunnitelleet kodin sisustuksen viimeistä piirtoa myöten omin käsin. Kaikki yksityiskohdat on mietitty tarkoin aina ripustuskoukkujen sijaintia ja pistorasioiden paikkoja myöten.

– Meillä on kaikessa suunnittelussa ollut periaatteena se, että esillä on vain vähän tavaraa ja että esimerkiksi keittiössä mahdollisimman moni käyttöesine on kätketty kaappeihin ja laatikostoihin, Kadri Arffman kertoo.

Arffmanien seikkaperäinen sisustussuunnittelu on huomattu myös muualla: Iiron ja Kadrin koti on mukana Suomen kaunein koti -kilpailun finaalissa.

Aurinkolahdesta vuosi sitten Mellunmäkeen muuttaneet Arffmanit saivat valita rakenteilla olleen tonttinsa ensimmäisten joukossa.

Heidän paritalon puolikkaansa paikaksi valikoitui lopulta rinnetontti, jossa seinänaapurin koti on eri korkeudella.

– Me annoimme rakentajalle ja arkkitehdille selkeät toiveet ja niitä myös selvästi kuunneltiin, Kadri kertoo.

Helsingin pienimmän asunnon omistava Ossi, 39, sijoittaa miniasuntoihin – Näin 11-neliöisestä yksiöstä tehdään tilaihme: "Komeroon mahtuu vaikka kanootti"

Kooltaan 134-neliöisessä talossa on kaikkiaan viisi huonetta, joiden kaikkien seinät on valmistettu vaaleasta massiivipuusta. Kalusteet puolestaan ovat sävyltään tummaa puuta.

– Olohuoneen harmaa sohva on aivan ehdoton mielipaikkamme, johon on mukava käpertyä, Iiro Arffman mainitsee.

Ikkunoissa ei ole lainkaan karmeja ja olohuoneessa ikkuna on koko seinän kokoinen.

– Tietynlainen skandinaavinen tyyli miellyttää meitä molempia. Selkeä ja yksinkertainen koti on mukava paikka.

Nämä ovat halutuimmat asuinalueet Helsingissä – syksyllä hakujen kärkeen nousi yllättäjä

Yllättäviäkin ratkaisuja talosta löytyy. Monesta kodista kokolattiamatot on hävitetty kokonaan pois, mutta Arffmanit halusivat sellaisen yläkertaan.

– Matto on tehty tekstiilipaloista, joten jos joku kohta likaantuu, pala voidaan poistaa ja laittaa tilalle uusi, Iiro kertoo.

– Me haluamme asua siistissä ja yksinkertaisessa kodissa. Silti tämä ei varmaan sovi kaikille perheille. Ei ole olemassa mitään yhtä oikeaa elämäntapaa, vaan jokainen koti on hyvä sellaisenaan, Kadri pohtii.

Vaikka Arffmanien koti näyttää valmiilta, suunnitelmia on lisää.

– Terassin lasitus on jossain vaiheessa tulossa. Sillä tavoin saadaan vielä yksi lisähuone.

MTV3-kanavalla on parhaillaan menossa äänestys, jonka voittajaperheestä leivotaan koko Suomen kaunein koti -kilpailun voittaja. Kilpailun tulokset ratkeavat 16. marraskuuta.

Kauppahallista tuttu Juustoansa ja uusi sisustuspuoti avaavat Tapanilan ytimessä – "Minulla on halu pitää liike siellä, missä ihmisetkin ovat"

Asuntokaupassa on sääntö, joka "pätee niin Kalliossa kuin Vantaan Havukoskellakin" – välittäjä on toiveikas, että 1970-luvun lähiöille tapahtuu sama kuin 1950-luvun asuinalueille

Mathildedalia hehkutetaan blogeissa ja sosiaalisessa mediassa – äidille ja tyttärelle ruukkikylä merenrannalla on rakas koti ja työpaikka

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut