Aamun junamatkalainen: Muista nämä muutokset rautatieasemalla torstaista alkaen – kestävät lähes vuoden

Kulku osalle Helsingin päärautatieaseman laitureista pitenee torstaista alkaen. Muutokset ovat voimassa ensi vuoden alkusyksyyn.

Syynä on ratapihan alle rakennettavan Kaisantunnelin rakennustyöt ja niiden edistyminen. Muutokset koskevat laitureita 14–17. Matka laitureille pitenee.

Polkupyörille kaavaillaan 1 370 pysäköintipaikkaa ydinkeskustaan – yhden hinta 4 000 euroa

Torstaiaamuna raidetta 17 lyhennetään. Junat pysähtyvät kyseisellä raiteella 95 metriä pohjoisempana. Raiteet 18 ja 19 palautetaan sen sijaan täyteen pituuteensa. Matka niille puolestaan lyhenee.

Perjantaina vuorossa on raiteiden 14, 15 ja 16 lyhentäminen vastaavanlaisesti kuin torstaina. Rakentamistyöt raiteiden 14–17 alkupäässä aloitetaan ensi viikolla.

Ydinkeskustan pyöräparkista tulee käyttäjille maksuton – "Tällä hetkellä ideana on, että yöaikaan sisäänpääsy vaatii tunnistautumisen"

Kaisantunneli tuo pyöräilijöille nopean yhteyden rautatieaseman ali. Tunneli on yli 200 metriä pitkä ja helpottaa itä–länsi-suuntaista pyöräliikennettä. Baanalta on suora yhteys tunneliin sekä Kaisaniemen puistoon. Myös jalankulkuyhteydet paranevat ja Kaivokadulla jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden määrä vähenee.

Hankkeen urakoitsijana toimii Destia.

Tunnelin rakentamista voi seurata Kaisantunnelin Facebook-sivuilla.

Lue: Kaisantunneli helpottaa pyöräilijöiden ja kävelijöiden matkaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut