Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtuusto ei myöntynyt kuuden tunnin työajan kokeiluun – vihreät sanoivat ajavansa työajan lyhentämistä mutta äänestivät vastaan

Helsingin valtuusto ei lämmennyt vasemmistoliiton Mia Haglundin ja 16 muun valtuutetun aloitteeseen, jossa ehdotettiin kokeilua työajan lyhentämisestä kuuteen tuntiin muutamassa kaupungin yksikössä.

Lue aloitteesta lisää täältä.

Asiasta äänestettiin, koska vasemmistoliitto halusi palauttaa kaupunginhallituksen kielteisen lausunnon uudelleen valmisteltavaksi. Palautusehdotus kaatui äänin 63–21.

Ennen äänestystä valtuusto kävi asiasta monipuolisen keskustelun. Esimerkiksi kokoomuksen Arja Karhuvaara sanoi olevansa vakuuttunut, että työajan lyhentämisellä saataisiin lisää väkeä sosiaali- ja terveyssektorille.

– Moi perheenäiti tekisi mielellään kuutta tuntia, samoin monet eläkeläiset. Ja toivottavasti kokeiltaisiin muitakin keinoja kuin kuuden tunnin työaikaa. Itselläni on ollut mielessä neljän, jopa kolmen päivän työaika. Siinä ehtisi levätä ja olla perheen kanssa.

Vasemmistoliiton valtuutettu Minja Koskela muistutti, että Superin selvityksen mukaan jopa 75 prosenttia hoitajista harkitsee alan vaihtoa.

Vasemmistoliiton Mai Kivelä tähdensi, että Göteborgissa työajan lyhennys tuotti parempaa työn laatua ja työn tuottavuus kasvoi.

Kokoomuksen Sirpa Asko-Seljavaara huomautti, että lyhennettyä työaikaa on käytetty Husissa vuosikymmeniä.

– Mutta kyllä se palkka siitä vähenee, kun työaika lyhenee. Miten te vasemmistopuolueiden edustajat, jotka kannatatte tasa-arvoa, voitte ajaa sitä, että osa saisi saman palkan vähemmällä työllä, Asko-Seljavaara ihmetteli.

Vihreätkään eivät peesanneet työajan lyhentämiskokeilua.

– Työajan lyhentäminen on periaatteellisesti tärkeä vihreille, mutta en kannata palautusta, vihreiden Amanda Pasanen totesi.

– Työajan lyhennysesitys ei ole hyvä, koska se pahentaisi työvoimapulaa, vihreiden Tuomas Rantanen sanoi.

Pasanen ja Rantanen viittasivat kaupunginhallituksessa käytyyn keskusteluun, jossa parannuskeinoja sosiaali- ja terveyspuolen raskaisiin työoloihin aiotaan edistää kehittämällä johtamista, tukemalla työyhteisöjen toimintaa ja vahvistamalla työntekijöiden yksilöllistä hyvinvointia.