Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ravintolalaiva Wäiski palaa vanhaan käyttöönsä, mutta toisessa osoitteessa – Uusi ravintoloitsija lupaa jatkaa myös tilojen vuokrausta: "Täällä on pidetty niin monet synttärit, polttarit ja muut juhlat"

Alus: Kuuluisalla ravintolalaivalla on pitkä historia. Bilekäyttöönkin sitä taas vuokrataan, lupaa ravintoloitsija. Laituripaikka on nyt Hietalahdessa.

Ravintolalaiva Wäiski palaa vanhaan käyttöönsä, mutta uudessa osoitteessa. Se avaa ovensa Hietalahdenlaiturissa Nesteen takana, suunnilleen silakkaravintola Salvea vastapäätä, höyrylaiva Lokin ja satamamurtaja s/s Turson naapurissa.

– 15. marraskuuta on tavoitteemme. Sisällä kaikki on jo valmista. Kaikki on kiinni siitä, miten joutuisasti Itävallasta tilatut dual dockerit saadaan asennettua, kertoo uusi ravintoloitsija Vasili Maltsev.

Dual dockerit ovat tekniikkaa, joka kiinnittää aluksen vakaasti laituriin. Vanhat lankonkit tulevat entisestä osoitteesta Hakaniemestä, hieman lyhennettyinä.

Myynnin ja markkinoinnin alalla aiemmin toimineen kotkalaisen Maltsevin ravintola on Helsingissä hänen ensimmäisensä. Yrittäjäperheessä on aiempaa kokemusta yritysten taloushallinnosta ja hotelli- ja ravintola-alalta.

– Olen koonnut ympärilleni hyvän ketjun ammattilaisia: ravintolapäällikkönä toimii Danilo Pitchulin ja keittiöpäällikkönä Jegor Kharchenko.

Poimintoina tulevilta listoilta hän nostaa muun muassa bouillabaissen, päivän kalat ja ranskalaiset kakut.

– Merellisyyteen taivutaan – klassikkoja ja teemaviikkoja unohtamatta. Tammikuussa tulevat tietenkin blinit. Sesonkien mukaan mennään.

Vietnamista Suomeen muuttanut Lucas Hoang, 37, pyörittää nyt Helsingissä ravintolaa, joka on varattu 300 päiväksi eteenpäin – kertoo HU:lle isot suunnitelmansa tulevaisuudelle

Ja tietenkin:

– Heti kun kaverit Helsingissä kuulivat tästä, he kysyivät, että vuokrataanko tiloja vanhaan malliin? Kyllä!

– Tiloja vuokrataan ulos. Kolmannella kannella on tilaa vaikka 300 hengen yksityistilaisuuksiin. Täällä on pidetty niin monet synttärit, polttarit ja monet muut juhlat. On saunaa ja kesällä myös aurinkokansi.

Wäiski on auki ympäri vuoden. Maltsevin mukaan harkinnassa on myös musiikkiohjelmaa. Aloitteita on tullut jo bändien puolelta. Enempää hän ei kuitenkaan vielä kommentoi entisen Nosturin varjossa.

Keväästä 2018 lokakuun 2020 loppuun ravintolaiva toimi nimellä Grand Georgia ollen georgialaistyylinen ruokapaikka. Facebook-sivujensa mukaan se poistui Hakaniemenrannan työmaiden tieltä Hietalahteen.

Helsinkiläisravintolan tarjoilija palkittiin Suomen parhaana asiakaspalvelijana – näin asiakkaat ylistävät 53-vuotiasta Nikosia: ”Sydämellisin ja asiallisin”

Aiemmin Wäiskillä oli ollut hyvin värikäs ja pitkä historia. Vuonna 1911 Saksassa rakennettu alus oli alkujaan höyrylaiva s/s Oldenburg, joka otti osaa jo ensimmäiseen maailmansotaan keisarillisessa laivastossa.

Nimet vaihtuivat ja höyrystä tuli ruotsalainen moottorialus 1950-luvulla. Se seilasi nimillä Öland ja Nordö muun muassa Visbyssä. Suomeen laivavanhus päätyi nimellä Jarl – aluksi Naantaliin 1989 ja sitten Helsingin Länsisatamaan 1997.

Hakaniemessä se korvasi samalla paikalla 1998 uponneen edellisen Wäiski-aluksen.

Nämä ovat Jari Tervon suosikkiravintolat – "Maailman parasta poronkäristystä"

Wolt-kuskit pähkäilevät välillä Helsingin outoja osoitteita – vaikeinta on silti parkkipaikan löytäminen: Said Hasan kertoo keinon, jolla yrittää välttyä parkkisakoilta

Kuljetan repussani siivousvälineitä, jotta voin pysähtyä kaupungilla kahville

Suklaakaupan perustaminen vaati Esa Karsilta, 29, monta kokeilua – nyt hän yhdistelee makuja ja värejä luovasti: "Juuri nyt makuhermooni osuu tyrni-juustokakku"