Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kirppismyyjä vältteli 8 euron paikkamaksua ja yritti pakoilla torivalvojaa – kaupungin tiimiesimies: "Eihän tällainen kissa-hiiri-leikki ole järkevää työajankäyttöä"

Ylä-Malmin torilla on ainakin alkusyksyn aikana ollut kirpputorimyyjä, joka vältteli päiväkohtaista paikkamaksua saapumalla torille torivalvojan käynnin jälkeen.

Käytetyn tavaran myyntiin tarkoitettu kirpputoripaikka lunastetaan päiväkohtaisesti paikan päällä kahdeksan euron hintaan.

Myyjä jäi kiinni, kun torivalvoja palasi torille toistamiseen rahastuskierroksen jälkeen.

Tämän jälkeen tilanteeseen on pyritty puuttumaan siten, että valvoja ei tule paikalle aina samaan aikaan, kertoo kaupungin torimyyntiä hoitavan Tilapalveluiden Tukkutori -yksikön tiimiesimies Merja Sorakari.

– Mutta eihän tällainen kissa-hiiri-leikki ole järkevää työajankäyttöä, Sorakari toteaa.

Helsingin Uutiset kertoi Malmin putkesta häädetyistä kutojamummoista äskettäin. Eläkeläinen Eila Lahtinen kertoi jutussa siirtyneensä Ylä-Malmin torille maksulliselle paikalle, vaikka villasukista saatavt eurot ovat tiukassa.

Toistaiseksi Ylä-Malmin tori on ainoa kaupungin tori, jossa päivittäinen käytetyn tavaran myyntipaikka maksetaan paikan päällä kiertävälle torivalvojalle.

Tosin lokakuun lopussa maksuja ei ole peritty. Kiertävä torivalvoja on siirretty henkilöstöpulan vuoksi tilapäisesti muihin tehtäviin.

Suuria summia ei ole jäänyt keräämättä, sillä torilla on päiviä, ettei siellä ole ainoatakaan kirpputorikauppiasta.

Lokakuisen tiistaina paikalla on yksi käytetyn tavaran myyjä.

Vuosipaikan Ylä-Malmin torilla on lunastanut kaikkiaan 16 myyjää.

Eikö pienten torien kirpputorimyyntiä voisi kokonaan vapauttaa torien elävöittämiseksi?

– Kaupallisella torialueilla ei oikein voida yhdenvertaisuuden mukaan sallia jonkun myyvän tuotteita ilmaiseksi ja jonkun maksavan myyntipaikasta, Sorakari sanoo.

Hän muistuttaa liikkuvan myynnin mahdollisuudesta yleisillä alueilla. Kaupallisille toripaikoille tultaessa asiasta on neuvoteltava Tukkutorin kanssa.

Liikkuva myynti tarkoittaa, että Helsingissä voi polkupyörästä, kärrystä tai moposta myydä ja jakaa tuotteita ilman erillistä lupaa, jos toiminta on lyhytkestoista, eli samassa paikassa ollaan korkeintaan tunti, eikä maahan asenneta rakenteita, kuten pöytää, tuoleja tai telineitä.

Lue vielä:

Malmin asema tyhjeni kutojamummoista, näkyä todistanut Toivo: "Kun on eläkeläinen, rupeaa ymmärtämään tällaisiakin asioita"

Suihkulähde palautettiin Malmille – mutta toinen vesiallas pysyy yhä tyhjänä

Pääradan juna-asemat jopa kuvottavassa kunnossa: "En ole koskaan nähnyt täällä siivoojaa" – kaupunki lupaa pientä pintaremonttia

Malmin uimahalliin suunnitellaan 25-metristä ulkoallasta ja pihasaunaa – Rakentamispäätöstä ei ole vielä tehty