Helsinkiin pitäisi valmistua ensi vuonna 7 uutta hotellia – asiantuntija uskoo kysynnän elpymiseen: "Vieras joutui vuokramaan kesämökin, kun Helsingistä löytyi kaksi huonetta, toinen 760 euroa, toinen 660 e/vrk"

Majoitus: Koronasta huolimatta Helsingin hotellihankkeet etenevät kuin juna. Normaaliaikana kapasiteetti on joskus loppunut.

Helsingin kaupungin elinkeino-osaston kehityspäälliköllä Minna Maarttolalla ei ole tiedossaan, että mikään Helsingin käynnissä olevista hotellihankkeista olisi toistaiseksi peruuntunut koronan takia.

– En tiedä yhtään konkreettista hanketta, jolla olisi jo ollut toimija valittuna ja joka olisi kokonaan peruuntunut. Mariankadun kohteessa vaihtui toimija, mutta ymmärtääkseni hanke etenee. Muutamaa hanketta on viivästetty joko koronan tai osin sen takia.

Ainoastaan Jätkäsaaren Woodcityssä saattaa Maarttolan mukaan käydä niin, että hotellin sijasta jäljellä olevaan osaan tuleekin toimistorakennus. Tähän liittyvä kehittämisvarauksen jatkaminen on parhaillaan käsittelyssä.

Turistit palaavat katukuvaan, mutta kuinka moni liikematkustaja jumiutuu lopullisesti Teamsiin? – Tuoreet luvut Helsingin matkailusta paljastavat, että valoa tunnelin päässä on

Hotellihankkeita edistävän Helsinki Business Hubin vanhempi neuvonantaja Kati Soini vahvistaa tilannekuvan.

– Hotellin rakentaminen on sellaista, että kun kuokka on maahan isketty, se etenee kuin juna. Hankala sitä on pysäyttää, kun aikataulut ja kustannukset on lyöty lukkoon rakennusliikkeen kanssa.

Rakenteilla olevien hotellien lista kertoo, että ensi vuonna Helsinkiin pitäisi valmistua 7 uutta hotellia, sitä seuraavana 8 ja vuonna 2024 vielä 3. Sen jälkeenkin hotelleja on suunnitteilla, mutta valmistumisajankohtia ei ole vielä julkistettu.

Ensi vuonna hotellikapasiteetti lisääntyy 1 292 huoneella. Jo se lisää huoneita 8 prosentilla nykyisestä noin 16 500:sta. Vuoden 2023 lisäys on 1 861 huonetta.

Helsingin uusista studioasunnoista tuli trendikäs vaihtoehto vuokrakämpille: Romaniasta muuttanut Catalina, 27, asuu 1773 e/kk -asunnossa – tämä kaikki kuuluu hintaan

Soinin mukaan Helsingissä on normaaliaikaan nähden liian vähän hotelleja.

– Jos täällä on useita kongresseja yhtä aikaa, hotellikapasiteetti on loppunut. Muutama vuosi sitten oli tällainen tilanne.

– Helsinkiin tuli käymään ulkomainen hotellioperaattori, ja kun etsimme hänelle huonetta, niitä oli saatavilla kaksi: toisen hinta oli 760, toisen 660 euroa vuorokaudelta. Vieras päätti lopulta vuokrata kesämökin Helsingin ulkopuolelta.

"Vuoden 2019 tasolle on tosi pitkä matka" – Helsinkiin on varattu kansainvälisiä kokouksia vain 6% normaalista

Siinä missä Helsingin alueella on mainitut 16 500 huonetta, niin Kööpenhaminassa niitä on 27 000 ja Tukholmassa 40 000.

– Huoneiden määrä on ollut pullonkaula, joka on rajoittanut kongressien houkuttelua Helsinkiin.

Helsingissä on hänen mukaansa ollut myös pulaa muista kuin keskitason hotelleista.

– Kysyntää olisi sekä säästöluokan hotelleille että luksushotelleille.

Ensi vuonna valmistuvista hotelleista suurin on Scandicin 350 huoneen kongressihotelli Annankadulla. Tilat hotellille saneerataan Vanhan kirkkopuiston laidalla olevaan entiseen Euroopan kemikaaliviraston konttoriin.

Vuonna 2023 valmistuvista hotelleista suurin on 400 huoneen Jätkäsaaren kylpyhähotelli Atlantinkadun ja Ahdinaltaan kulmille.

Helsinkiläisravintolan tarjoilija palkittiin Suomen parhaana asiakaspalvelijana – näin asiakkaat ylistävät 53-vuotiasta Nikosia: ”Sydämellisin ja asiallisin”

Historiallista rakennusta laajennetaan lasipaviljongilla Kampissa – luvassa uusi elokuvateatteri, ravintoloita ja tapahtumatilaa

Triplan jättiravintola sulki ovensa lopullisesti – tilalle julkkisten suosimasta Locanda Scappista tuttua ruokaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut