Helsinkiläinen Toni, 28, keksi kaverinsa kanssa idean, jolla pyrkii nyt auttamaan ketjuihin kuulumattomia pienkahviloita – Näin toimii Kahviklubi

Yrittäminen: Toni Nurmi ja Mauri Lahti perustivat Kahviklubin, jossa yhdellä kuukausimaksulla voi käydä kymmenissä kahviloissa.

Pääkaupunkiseudulla toimii tällä hetkellä reilut 30 pienkahvilaa, jotka ovat verkottuneet tarjoamaan kahvia kiinteään kuukausihintaan.

Suurin osa kahviloista sijaitsee Helsingissä. Helsingistä mukana on muun muassa gluteeniton kahvila Unelma sekä Herttoniemenrannan Kampi Coffee, joista Helsingin Uutiset on aiemmin kertonut, sekä lukuisia kahviloita myös kantakaupungista.

Kahvilabuumi levisi lähiöihin – Anne Winter leipoo jopa pari sataa korvapuustia päivässä: "Tarkoitus on, että olemme enemmän kuin kahvila"

Marianne, 52, perusti gluteenittoman kahvilan Helsinkiin ja sanoo, että ravintolakentän on pian pakko herätä trendiin – "Erään pikkupojan reaktio oli ihana"

Espoon puolella kahvia voi ostaa kuukausiveloituksella kolmesta kahvilasta. Lisäksi Turussa toimii kymmenkunta verkostoon liittynyttä kahvilaa.

Verkoston takana ovat espoolainen Mauri Lahti (28) ja helsinkiläinen Toni Nurmi (28) ja heidän nyt kesällä perustamansa alustapohjainen Kahviklubi.

Lahti ja Nurmi kertovat idean Kahviklubiin syntyneen ketjuihin kuulumattomien kahviloiden ahdingosta.

Samaan aikaan, kun koronakurimus pakotti pieniä toimijoita laittamaan ovet säppiin, tuntui ketjukahviloissa riittävän asiakkaita.

Oli aika jahdata omia unelmia ja kääriä hihat.

Jotkut ketjukahvilat pyrkivät myös sitouttamaan kuluttajia omilla kahvin kausikorteillaan.

– On tärkeää, että pienkahvilat erottuisivat ja pärjäisivät paineessa, Lahti sanoo.

Kahviklubin jäsen voi nauttia suodatinkahvia kuukausiveloituksella kaikissa Kahviklubiin liittyneissä kahviloissa. Kahvilat puolestaan saavat näkyvyyttä ja mahdollisuuden markkinoida sovelluksen kautta muita tuotteitaan kahvinystäville.

– Kahviklubin tavoitteena on auttaa pienkahviloita saamaan lisää asiakkaita Kahviklubin kuukausitilauksen avulla samalla, kun kuluttajille tarjotaan helppokäyttöinen sovellus, jonka avulla he voivat löytää uusia pienkahviloita omien kulkureittiensä varrelta ja saada tietoa niiden tarjouksista, kertoo Nurmi.

Lahden ja Nurmen mielestä Suomesta löytyy paljon persoonallisia kahvila-aarteita, jotka odottavat löytämistä.

– Toivotaan, että ihmiset osoittaisivat arvostusta pienyrittäjille jokapäiväisillä valinnoillaan.

Uudenlainen kahvila löi Anna-Kaisan ja Pipsan ällikällä Helsingissä – "En ajatellut, että täällä olisi tällainen paikka"

Kaksikon tavoitteena on luoda Suomeen koko maan laajuinen pienkahviloiden verkosto.

He aikovat edetä kaupunki ja paikkakunta kerrallaan ja tavoitteena on, että vuoden loppuun mennessä mukaan olisi saatu 50–60 kahvilaa. Etsinnässä on uusia kahviloita myös Espoosta.

– Tavoitteenamme on olla Suomen suurin virtuaalinen kahvilaverkosto, Lahti sanoo.

Nurmi on valmistunut kauppakorkeakoulusta Aalto-yliopistosta ja Lahti yliopistosta Madridista. Viime vuodet Lahti työskenteli pankkialalla Lontoossa.

Ajatus yhteisen yrityksen perustamisesta heräsi jo 12 vuotta sitten Etelä-Tapiolan lukiossa.

– Otin lopputilin Lontoossa, kun tuntui, että nyt oli aika jahdata omia unelmia ja kääriä hihat, Lahti sanoo.

Kalliossa sijaitsevan ravintolan brunssi valittiin koko maan toiseksi parhaaksi – kävijöitä riittää yhä, vaikka muualla buumi on laantunut: "Tämä on nyt yksi harvoista paikoista"

Kahviklubin kuukausimaksu on 15 euroa, ja se toimii sovelluksella.

– Olemme alustapohjainen yritys, vähän kuin Spotify. Tilitämme suurimman osan (klubilaisten maksamista kuukausimaksuista) kahviloille sen mukaan, missä klubikahvia on juotu, Lahti kertoo.

Hinta on sama kuin Espresso Housen suodatinkahvin ja teen kausikortin kuukausihinta.

Kauppahallista tuttu Juustoansa ja uusi sisustuspuoti avaavat Tapanilan ytimessä – "Minulla on halu pitää liike siellä, missä ihmisetkin ovat"

"Tämä on kiva aloitus päivään" – Muovikelmusämpylät vaihtuivat haudutettuihin jyväpuuroihin: aamupalakulttuuri kukoistaa nyt Kalliossa ja Punavuoressa

41. kahvila

Karamel Koffee liittyi verkostoon

Suurpellossa sijaitseva Karamel Koffee on 41. Kahviklubiin liittynyt kahvila. Laaksolahdessa asuva pariskunta Shirzad Mirwais ja Elnaz Khanbabaei perusti ketokakkuihin ja muihin itse tehtyihin kakkuihin erikoistuneen kahvilan kesäkuussa. Kahviklubiin he liittyivät tällä viikolla.

– Asiakasmäärät ovat vielä pienet, mutta uskon, että ihmiset haluavat jo kotoa pois ja vuoden päästä tilanne on paljon parempi, sanoo Shirzad Mirwais.

Afganistanista parisenkymmentä vuotta sitten Suomeen tullut Shirzad Mirwais on myös kotipizzayrittäjä. Iranilaistaustainen Elnaz Khanbabaei kertoo haaveilleensa kahvilasta jo vuosia.

– Uskomme, että ketokakuilla herkuttelu tulee yleistymään, koska ne ovat myös terveydellisesti hyviä. Niissä on enemmän proteiinia ja vähemmän hiilareilta.

He liittyivät Kahviklubiin, koska pitävät verkostoitumista positiivisena yhteistyönä. Yrittäjät eivät näe riskiä siinä, että klubilaiset saavat nauttia suodatinkahvia rajattomasti.

Voisilmäpullia leipova Stinde Pihlajaranta on Suomen NHL-tähtien "hallimutsi" – "Monista pelaajista on tullut ikuisia ystäviä" 

Ruotsalaiset pienpanimot avaavat trendibaarin Helsingin ydinkeskustaan – Tukholmastakaan ei löydy vielä vastaavaa

Täysin uudenlainen R-Kioski avataan Helsinkiin tiistaina: Ei kassaa eikä henkilökuntaa – tällainen on tuotevalikoima

Helsinkiläisen huoltoaseman kokki Timo, 36, vaihtoi pikkuannokset työmiesten suosikkiruokaan – "Onhan heillä kova nälkä"

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut