Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kokonaan uudenlainen ratikka liikkuu nyt Helsingissä – Täällä pääset turkoosin vaunun kyytiin

Helsingin seudun ensimmäinen Artic-pikaratikka ottaa nyt asiakkaita kyytiin. Vaunu lähti liikenteeseen maanantaina aamukahdeksalta ja se liikennöi arkisin Kauppatorin ja Töölön väliä.

Vaunu liikennöi Kauppatorin ja Töölön välisellä osuudella linjatunnuksella 4S arkisin noin kello 8–19.

Artic -pikaratikka on kulkenut testiajossa Helsingin raitioteillä keväästä alkaen. Vaunu saapui tehtaalta maaliskuussa.

Vaunun tunnistaa turkoosista värityksestä sekä siitä, että vaunu on tavanomaista kaupunkiratikkaa pidempi. Lisäksi pikaratikassa on ohjaamo molemmissa päissä ja ovet molemmilla puolilla vaunua.

Helsingin seudun ensimmäinen pikaraitiovaunureitti on linja 550, joka korvaa nykyisen runkobussilinjan Itäkeskuksen ja Keilaniemen välillä.

Myöhemmin pikaratikalla ajetaan muun muassa uusia Kruunusiltoja pitkin Laajasaloon sekä Vihdintien uudella pikaraitiotiellä.

Pikaratikka on koko pituudeltaan matalalattiainen, esteetön raitiovaunu. Suurin ero alkuperäiseen Articiin on se, että vaunun keskimoduulissa ei ole portaita, eikä vaunussa ole lattiakallistuksia.

Uudenlaisen teli- ja korirakenteen ansiosta ilmastoidussa raitiovaunussa on 78 istumapaikkaa. Matkustajapaikkoja on yhteensä 214.

Pikaratikka on viisiosainen ja siinä on neljä kääntyvää teliä kuten alkuperäisessä Articissakin. Vaunun älykäs ohjausmekanismi mahdollistaa tilavan monitoimialueen vaunun keskelle.

Alueelle mahtuu kuusi lastenvaunua tai kaksi isoa pyörätuolia. Keskiosassa on kaksi paikkaa opaskoiran tai lemmikin kanssa matkustavalle.

Pikaratikka on 34 metriä pitkä ja ajettavissa kahteen suuntaan.

Helsingin ratikkaverkosto laajenee hurjalla vauhdilla – Marjatta, 82, odottaa ensi vuonna valmistuvaa yhteyttä kuumeisesti: "Pääsen ovelta ovelle"

"Kyllä vähän pistää jännittämään" – uusiin HSL-busseihin mahtuu jopa 100 matkustajaa – kuljettaja yllättyi sähköbussin ominaisuudesta

Helsinkiin ajava halpabussifirma myytiin – näin kävi 2,99 e -hinnoille