Presidentin virka-asunnon vieressä oleva huvila tulee myyntiin – ostajalle 3 ehtoa

Helsingin kaupunki suunnittelee Villa Granvik -hirsihuvilan myyntiä Meilahdessa. Se sijaitsee tasavallan presidentin virka-asunto Mäntyniemen vieressä.

Uuden omistajan täytyy purkaa, siirtää ja koota vuonna 1884 valmistunut rakennus uudelle sijainnille Meilahden huvila-alueella, kaupunki kertoo.

Granvikin vieressä on myös huonokuntoinen huvilarakennus, joka aiotaan purkaa tänä vuonna kokonaan.

Rakennukset sijaitsevat alueella, jonka kaupunki on lahjoittanut valtiolle. Rakennukset ovat niin lähellä virka-asuntoa, että ne on koettu turvallisuusuhaksi.

Korkein hallinto-oikeus hylkäsi lokakuussa valitukset, jotka koskivat Meilahden huvila-alueen asemakaavaa ja kahden huvilarakennuksen purkamista.

Uudessa asemakaavassa on osoitettu viisi rakentamispaikkaa, jotka soveltuvat Villa Granvikin ja muiden samankaltaisten vanhojen huviloiden sijoittamiseen alueelle.

Monet Meilahden huvila-alueen nykyisistä rakennuksista on siirretty aikoinaan paikoilleen samaan tapaan. Muun muassa Mäntyniemen paikalla sijainnut Nybackan huvila siirrettiin huvila-alueella toiselle tontille 1980-luvulla.

Villa Granvik on ollut kaupungin mukaan pääosin tyhjillään vuodesta 2009 lähtien.

"Hemmetin iso urakka" – 1890-luvun harvinaiset hirsitalot siirretään Helsingin keskustasta ja muutetaan asunnoiksi, valitus esteenä

Kuva: Helsinkiin nousee parhaillaan 7 perinteisesti tehtyä hirsitaloa – tämä erikoisuus kuuluu jokaiseen asuntoon

Nämä viisi Omastadi-ehdotusta menivät läpi Länsi-Helsingissä – ”Lampola” Seurasaareen sai yli 700 ääntä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut