"HUS-alueen rahat pyyhitään muualle, potilas jatkaa jonottamista" – Maakuntajohtaja peräänkuuluttaa tiukempaa edunvalvontaa

Uudenmaan maakuntajohtaja Ossi Savolainen peräänkuuluttaa laaja-alaista, uusimaalaista edunvalvontaa Helsingin Uutisten kolumnissaan.

Hänestä Suomen eteläisin maakunta on tällä hetkellä alakynnessä muuhun maahan nähden.

– Valtionosuusjärjestelmässämme on 28 nettomaksajakuntaa. Näistä kuusitoista on uusimaalaisia. Helsingiltä siirtyi muualle Suomeen 378 miljoonaa euroa, Espoolta 172 miljoonaa euroa ja Vantaalta 36,5 miljoonaa euroa.

Savolaisen kirjoittaa, kuinka rahavirta käy Uudeltamaalta maakuntiin niin rakennerahastorahoina, koronaelvytysrahoina ja jatkossa myös sosiaali- ja terveysmenoihin tarkoitettuina rahoina.

– Luulitko pääseväsi leikkaukseen tai muuhun hoitoon, kun koronatilanne hellittää? Ehei, HUS-alueen rahat pyyhitään muualle, sinä saat jatkaa jonottamista, Savolainen krijoittaa.

Uudenmaan kansanedustajat ovat Savolaisen mielestä ahkeria ja viisaita, mutta katsovat koko kansakunnan etua siinä missä maakuntien kollegansa ajavat omien alueidensa etua.

– Maakunnilla on miehensä ja naisensa ministeriöissä, suora hotline ministeriöistä omille kansanedustajille.

– Uusimaalainen päättäjä saa tietää valmiiksi pureskelluista asioista usein vasta lausuntovaiheessa, kun on liian myöhäistä, Savolainen kirjoittaa.

Lue koko kolumni tästä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut