Lankkupihveistä tunnettu ravintola muutti Helsingin ydinkeskustaan – "Asiakaskunnan vaihtuvuus oli voitto"

Aiemmin Tehtaankadulla toiminut ravintola Amigo palvelee nyt Aleksanterinkadulla Santa Fen yhteydessä. Sakari Nupponen
Sakari Nupponen

Sakari Nupponen

Lankkupihveistään tunnettu Amigo muutti syksyllä Tehtaankadulta Aleksanterinkadulle. Ravintoloitsija Henri Klimscheffskij kallistuu kannalle, että uusi on vanhaa parempi ja muutto kannatti.

Aiemmassa rassasi pitkittynyt taloyhtiön remontti, ja toisaalta omalla yhtiöllä oli tiloja vajaakäytössä Santa Fen yhteydessä.

Brändi säilyi hänenkin mukaansa ennallaan, vaikka 1970-luvun pölyt jäivät Tehtaankadulle. Salin ilme on entistä freesimpi. Ravintola toimii nyt kahdessa kerroksessa.

Klimscheffskij’n mielestä muuttokuormassa tärkeintä oli henkinen pääoma ja se, että henkilökunta siirtyi mukana. Rahaakin toki tarvittiin.

– Ja usko, että Amigo pärjää muutosta huolimatta. Brändiin on tehty vain pieniä hienosäätöjä.

– Asiakaskunnan vaihtuvuus ei ole ollut ongelma vaan voitto. Jokaisena iltana on kantiksia ja ihan uusia asiakkaita 50/50.

Lankkupihvi on helsinkiläisen Amigon klassikkoannos.Pihviravintola tunnetaan vahvoista Espanja-mielikuvista. Martti Vahtera

Onko uusi katuosoite sittenkin parempi?

– Kyllä. Saavutettavuus on todella hyvä. Kiitosta on tullut niin sijainnista kuin ruoasta.

Teemu Aura löysi Helsingistä paikan, jossa ravintolat ovat harvassa –  Mat Distrikt yhdistää kahden huippusuositun ravintolan parhaat puolet: "Tästä tuli erityisen hyvä tunne"

Vietnamista Suomeen muuttanut Lucas Hoang, 37, pyörittää nyt Helsingissä ravintolaa, joka on varattu 300 päiväksi eteenpäin – kertoo HU:lle isot suunnitelmansa tulevaisuudelle

Ravintola Aino muutti Pohjoisesplanadilta Mannerheimintielle.

– En tiedä, olisiko Aino vielä olemassa, jos olisimme viettäneet korona-ajan vanhassa sijainnissa. Vuokrasopimuksen päättyminen tuli hyvään aikaan. Korona on kurittanut historiallista keskustaa eniten, Marcante Oy:n toimitusjohtaja Markku Peltola-Antell pohtii.

– Sijainti oopperan ja hotellien läheisyydessä on loistava. Meillä käy asiakkaita muistelemassa menneitä. Eräs vanhempi pariskunta istui samassa pöydässä illallisella kuin ensimmäisillä treffeillään 1960-luvulla. Ihania tarinoita ja ihmisiä.

Paikalla sijaitsi aikoinaan ranskalaisklassikko Lyon.

Ravintola Aino sijaitsee nyt Mannerheimintien varrella, samassa tilassa, jossa aiemmin toimi ravintola Lyon. Sakari Nupponen

Muutossa oli Peltola-Antellin mukaan tärkeintä, että oma henkilökunta siirtyi mukana. Osalle löytyi töitä myös muista toimipisteistä.

– Vahva liikeideamme ja eletty historia kantoi hyvin. Esimerkiksi Tripadvisorin arvostelut pysyivät samoina ja vahvistivat jatkumoa, jota toivottiinkin.

Jäikö moni kaipaamaan jotain vanhasta, kuten terassia?

– Kabinetit ovat se, mitä kysellään jatkuvasti. Niitä kaivataan. Terassimme olivat ihanat, mutta eivät ehkä niin isossa roolissa.

Suosittu töölöläisravintola otti riskin ja muutti uuteen osoitteeseen – yrittäjä kertoo nyt, kannattiko

Vesivahinko tuhosi klassikkoravintolaa Helsingissä – kuva: vuokralainen juoksutti kylmää vettä kotinsa viilennykseksi

Lue lisää:

Sekasyöjä ja vegaani löytävät annoksensa samalta listalta Toiselle Linjalle auenneessa ravintolassa

Vietnamista Suomeen muuttanut Lucas Hoang, 37, pyörittää nyt Helsingissä ravintolaa, joka on varattu 300 päiväksi eteenpäin – kertoo HU:lle isot suunnitelmansa tulevaisuudelle

Helsingin ydinkeskustassa on kulma, jossa ravintolan nimi vaihtuu hämmästyttävän usein – nyt menestystä yrittää Ville Haapasalo

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut