Lankkupihveistään tunnettu Amigo muutti syksyllä Tehtaankadulta Aleksanterinkadulle. Ravintoloitsija Henri Klimscheffskij kallistuu kannalle, että uusi on vanhaa parempi ja muutto kannatti.
Aiemmassa rassasi pitkittynyt taloyhtiön remontti, ja toisaalta omalla yhtiöllä oli tiloja vajaakäytössä Santa Fen yhteydessä.
Brändi säilyi hänenkin mukaansa ennallaan, vaikka 1970-luvun pölyt jäivät Tehtaankadulle. Salin ilme on entistä freesimpi. Ravintola toimii nyt kahdessa kerroksessa.
Klimscheffskij’n mielestä muuttokuormassa tärkeintä oli henkinen pääoma ja se, että henkilökunta siirtyi mukana. Rahaakin toki tarvittiin.
– Ja usko, että Amigo pärjää muutosta huolimatta. Brändiin on tehty vain pieniä hienosäätöjä.
– Asiakaskunnan vaihtuvuus ei ole ollut ongelma vaan voitto. Jokaisena iltana on kantiksia ja ihan uusia asiakkaita 50/50.

Onko uusi katuosoite sittenkin parempi?
– Kyllä. Saavutettavuus on todella hyvä. Kiitosta on tullut niin sijainnista kuin ruoasta.
Ravintola Aino muutti Pohjoisesplanadilta Mannerheimintielle.
– En tiedä, olisiko Aino vielä olemassa, jos olisimme viettäneet korona-ajan vanhassa sijainnissa. Vuokrasopimuksen päättyminen tuli hyvään aikaan. Korona on kurittanut historiallista keskustaa eniten, Marcante Oy:n toimitusjohtaja Markku Peltola-Antell pohtii.
– Sijainti oopperan ja hotellien läheisyydessä on loistava. Meillä käy asiakkaita muistelemassa menneitä. Eräs vanhempi pariskunta istui samassa pöydässä illallisella kuin ensimmäisillä treffeillään 1960-luvulla. Ihania tarinoita ja ihmisiä.
Paikalla sijaitsi aikoinaan ranskalaisklassikko Lyon.

Muutossa oli Peltola-Antellin mukaan tärkeintä, että oma henkilökunta siirtyi mukana. Osalle löytyi töitä myös muista toimipisteistä.
– Vahva liikeideamme ja eletty historia kantoi hyvin. Esimerkiksi Tripadvisorin arvostelut pysyivät samoina ja vahvistivat jatkumoa, jota toivottiinkin.
Jäikö moni kaipaamaan jotain vanhasta, kuten terassia?
– Kabinetit ovat se, mitä kysellään jatkuvasti. Niitä kaivataan. Terassimme olivat ihanat, mutta eivät ehkä niin isossa roolissa.
Lue lisää:
Sekasyöjä ja vegaani löytävät annoksensa samalta listalta Toiselle Linjalle auenneessa ravintolassa