Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Helsinkiläinen Tomi käynnisti poskettoman tempauksen: "heittää kolkin" kaupungin jokaiseen ulkokoriin – näin monta niitä on

Helsinkiläinen Tomi Waltari päätti keväällä, että hän käy heittämässä koripallon kolmen pisteen heittoviivan takaa jokaisella helsinkiläisellä ulkokoripallokentällä. Syntyi ”Kolkki joka koriin” -tempaus.

Hän selvitti Helsingin kaupungin karttapalvelusta, että kaupungissa on 155 koriskenttää.

Kaikkia kenttiä tai koreja ei ole kuitenkaan rekisteröity palveluun.

– Luulen, että ulkokoreja olisi arviolta 400–500 kappaletta ja kenttiä arvaan olevan Helsingissä noin 300.

Waltari kuvaa jokaisen heiton ja julkaisee koriin johtavan heiton Instagramin @kolkkijokakoriin-tilille.

Projektin motto on lyhyt ja ytimekäs: ”Rakkaudesta lajiin ja rakkaudesta Stadiin”.

– Tämän pitää olla hauskaa, aitoa ja inklusiivista. Tätä ei tehdä otsa kurtussa väkisin eikä somejulkisuutta hakien, Waltari toteaa.

Viime viikkoon mennessä koripallomies oli kiertänyt 76 ulkokenttää. Jos kentällä on kaksi koria, hän heittää kolkit molempiin. Kaikkiaan pallo on lentänyt koriin 131 kertaa.

–Jos kolmen pisteen viiva löytyy kentältä, käytän sitä. Muuten mittaan NBA:n mitan, joka on 7,24 metriä.

Waltarin mukaan kenttien kunnot vaihtelevat laidasta laitaan. Hyväkuntoiset ovat kuitenkin harvassa.

– Kolmen pisteen kaarta ei ole maalattu juuri millään kentällä. Mitalle on siis käyttöä, jotta oikea etäisyys korista löytyy tarkasti, Waltari kertaa kokemuksiaan eri kentistä.Waltari ilmoittaa Instagramissa aina etukäteen, mihin hän menee heittämään. Toisinaan joku kaveri on innostunut mukaan.

Kerran mukana oli Helsingin Seagullsin Shawn Huff.

– Tunnen hänet Vuosaaresta, missä molemmat asumme ja kysyttäessä hän suostui mukaan. Ammattimies, se täytyy sanoa.

Koriskenttiä on luvassa Helsinkiin lisää. Omastadi -äänestyksessä toteuttavien ehdotusten listalle nousi Alppilan, Pasilan ja Konepajan alueen asukkaille tarkoitettu lähiliikuntapaikka, johon kuuluu myös katukoriskenttä. Budjetiksi on arvioitu 370 000 euroa.

Helsingin Uutiset kävi katsomassa Waltarin heittoa Oulunkylässä Pikkukosken uimarannan viereisellä koriskentällä.

Kolmonen tippui kauniisti koriin.

– Olen tykännyt tästä hommasta. Tämä on tehtävissä oleva haaste, Waltari kertoo ja ihastelee Pikkukosken ympäristöä ja kenttää, jolla on ensi kertaa elämässään.

”Kolkki joka koriin” -projekti on kuitenkin rajattu siten, että Waltari heittää vain julkisilla paikoilla oleviin koreihin. Kenenkään kotipihalla olevaan koriin korismieheksi vannoutuva Waltari ei hiivi heittelemään ellei erikseen kutsuta.

– Lisäviehätystä tässä antaa se, että löytää korin, jota ei ole merkattu mihinkään. Tulee sellainen löytöretkeilijä fiilis. Muutenkin tämä on kiva tapa tutustua kaupunkiin, sen eri alueisiin ja kaupunkireitteihin, Waltari päättää ja kertoo menevänsä uudelle kentälle aina polkupyörällä.

Vuonna 2003 Helsinkiin muuttaneella Waltarilla on koristaustaa. Hänellä on jopa puolen sataa Korisliigan ottelua merkattuna ottelupöytäkirjaan.

– Pelasin Namika Lahden paidassa nuorena., joskin korkeimman sarjatason pelit tuli todistettua enimmäkseen vaihtopenkillä. Helsinkiin muuton jälkeen pelasin Pirkkolassa Visa Basketissa yhden kauden ykkösdivaria.

Oikaisu 9.11. klo 21.19: Waltari ei ole pelannut VIsa Basketissa kakkosdivaria.