Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Malmi-kommenttien katoaminen pysyy mysteerinä – "Selvittely osoittautui erityisen hankalaksi"

Helsingin kaupunginkanslia ei ole saanut selvitettyä, miksi kommentteja puuttui Malmin kentän kaavarunkoa koskeneen Kerrokantasi-palvelun julkisesta keskustelusta.

Helsingin Uutiset kertoi lokakuun loppupuolella (HU 23.–24.10.), että Malmin kenttää pääosin puolustavia kommentteja puuttui sivulta. Enimmillään kyselyssä oli 781 kommenttia ja keskustelun sulkeuduttua 755. Puuttuneissa kommenteissa ainakin pari oli myös sellaisia, joissa asuinrakentamista kentälle kannatettiin.

Kaupunki epäili syyksi teknistä vikaa. Palvelun kehityksessä mukana olleista ohjelmistoyrityksistä yksi vahvisti HU:lle, että tekninen vika on mahdollinen ja kehotti kääntymään kaupungin puoleen.

Asia on kaupungilla Helsingin Uutisten ensimmäisen yhteydenoton jälkeen siirtynyt kaupunginkanslian vastattavaksi. Viestintäjohtaja Liisa Kivelä kertoo nyt, että selvittely on vaikeaa jo siksi, että tapahtumista on 3 vuotta aikaa.

– Kerrokantasi-palvelun kyselyissä perusperiaate on, että kaikki kommentit näkyvät. On kuitenkin jotain tilanteita jossa kommentteja poistetaan, jos ne eivät lainkaan liity aiheeseen tai ovat asiattomia. Tässä nimenomaisessa tapauksessa syiden selvittely on osoittautunut erityisen hankalaksi koska useita asianosaisia henkilöitä ei ole kaupungilla töissä, Kivelä sanoo.

Sivuilta piiloon jääneet viestit, jotka HU sai haltuunsa, olivat mukana kuitenkin kaupungin omassa dokumentaatiossa jätetyistä kommenteista. Niissä ei ollut asiattomuuksia, eikä niitä oltu poistettu. Lisäksi kaupunkiympäristön toimialalta todettiin aiemmin, että Kerrokantasi-palvelun asukaskyselyt ovat eri asia kuin esimerkiksi kaavoista kaupungille jätetyt viralliset mielipiteet ja muistutukset.