Valtuusto siirsi Honkasuon rakennuspaikkoja Honkasuontien laitaan – "Tämä on ehdotus on parempi kuin vanha kaava"

Valtuusto hyväksyi Honkasuon asemakaavan muutoksen, jolla mahdollistetaan rakentamisen aiempaa parempi sijoittelu alueella.

– Tämä ehdotus on parempi kuin vanha kaava, usea valtuutettu perusteli.

Muutoksella siirrettiin Honkasuon länsiosaan ison metsän laitaan kaavoitettuja tontteja Honkasuontien laitaan, mitä perusteltiin sillä että yhdyskuntarakenteesta tulee järkevämpi ja näin säilytetään isompi yhtenäinen metsäalue.

Virkamiesten mukaan osa rakentamattomista asuinkortteleista sijaitsi alunperin rakentamiseen huonosti soveltuvalla turvealueella.

Kaupunkikuvallisena tavoitteena on liittää uudet 3–7-kerroksiset puukerrostalokorttelit luontevaksi osaksi Honkasuon kokonaisuutta. Samalla myös päivittäistavarakauppa sijoittuu joukkoliikenteen palvelualueelle.

Entistä korkeamman rakentamisen myötä alueelle tulee nykyiseen asemakaavaan verrattuna noin 500 uutta asukasta.

Päätöksestä äänestettiin, sillä perussuomalaisten Pirkko Ruohonen-Lerner esitti kaavaehdotuksen palauttamista luontoarvojen nojalla uuteen käsittelyyn. Hän esitti, että Honkasuontien itäpuolelle tulevasta rakentamisesta luovuttaisiin kokonaan. Esitys kaatui äänin 72–10.

Valtuustossa todettiin vihreiden Otso Kivekkään johdolla, että Honkasuon kaavoitus kymmenen vuotta sitten oli alun alkaen virhevalinta.

– Honkasuon asemakaava hyväksyttiin vuonna 2012 yksimielisesti, mutta se ei ollut kauhean hyvä. Alue on metsän keskellä irrallaan muusta kaupungista. Nykyään sellainen ei menisi läpi yksimielisesti, jos ollenkaan.

Apulaispormestari Anni Sinnemäki (vihr.) totesi, että Helsingillä oli tuohon aikaan vaikea löytää paikkoja asumiselle.

– Huonojen puoltensa ohella Honkasuo osoittaa, että kaavoituksemme ja rakentamisemme on muuttunut vuosikymmenessä. Nykyisin rakennamme jo olemassaolevan kaupungin yhteyteen, emme metsän keskelle, hän sanoi.

Keskustelun kuluessa kokoomuksen Sirpa Asko-Seljavaara huomautti, että kahden uhanalaisen lajin asema Helsingissä on osoittautunut luultua paremmaksi.

– Liito-oravilla on Helsingin alueella jo 86 elinpiiriä. Sama tilanne on lahokaviosammalella, jota kasvaa 50 paikassa.

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut