Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Uudenmaan koordinaatioryhmä esittää rajoituksia tapahtumiin – Rajoituksista voi vapautua yhdellä tavalla

Uudenmaan alueellinen koordinaatioryhmä haluaa rajoituksia sisällä järjestettäviin tilaisuuksiin. Ne olisivat voimassa kuukauden ajan ja koskisivat yhteislaulutilaisuuksia ja yleisötilaisuuksia, joissa on käytössä seisomakatsomo, kerrotaan Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) tiedotteessa.

Ryhmä esittää Etelä-Suomen aluehallintovirastolle (avi), että se rajoittaa sisätiloissa järjestettävien yhteislaulutilaisuuksien osallistujamäärää.

Lisäksi sisätiloissa järjestettävien yleisötilaisuuksien osallistujamäärää tulisi rajoittaa sellaisissa katsomojen osissa, joissa on seisomapaikkoja. Asiakasmäärä tulisi rajoittaa vähintään 50 prosenttiin normaalista asiakasmäärästä. Seisomakatsomojen osalta myös voimakkaampi rajoitus voisi olla perusteltu, jotta riskiä voitaisiin tosiasiassa pienentää.

Yhteislaulutilaisuuksia tai seisomakatsomojen käyttöä yleisötilaisuuksissa ei ole ryhmän mukaan välttämätöntä kieltää kokonaan.

Mikäli avi päättää tapahtumia koskevista rajoituksista, tapahtumajärjestäjillä on mahdollisuus vapautua rajoituksista edellyttämällä asiakkailtaan koronapassia.

– Näkemyksemme mukaan pääkaupunkiseudun koordinaatioryhmän ehdottomat laajemmat ravintolarajoitukset olisivat olleet ensisijainen ja vaikuttavin keino epidemian hillitsemiseksi. Ravintolarajoitusten tiukennusten puuttuessa, näemme Uudenmaan laajuiset tapahtumarajoitukset välttämättömänä, sanoo Uudenmaan alueellisen koordinaatioryhmän puheenjohtaja, Husin vs. johtajaylilääkäri Jari Petäjä.

Tiukempia ravintolarajoituksia, vaatii pääkaupunkiseudun koronanyrkki

Suurimmassa osassa Uudenmaan kunnista epidemia on leviämisvaiheessa. Ainoastaan Länsi-Uudenmaan kunnista Inkoo, Karkkila, Kirkkonummi, Lohja ja Siuntio ovat kiihtymisvaiheessa.