Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Helsinkiläiset lapset ihastuivat puiston uuteen taideteokseen – nyt Emma Jääskeläinen valittiin Vuoden nuoreksi taiteilijaksi

Kuvataiteilija Emma Jääskeläinen on Vuoden 2022 nuori taiteilija.

Hän saa Tampereen kaupungin myöntämän 20000 euron stipendin ja mahdollisuuden yksityisnäyttelyn järjestämiseen Tampereen taidemuseossa sekä Vaasan kaupungin museoihin kuuluvassa Kuntsin modernin taiteen museossa.

Jääskeläinen on järjestyksessä 38. Vuoden nuori taiteilija.

Jääskeläinen toteutti viime vuonna Kiasmaan Proper Omelette -teoskokonaisuuden sekä Herttoniemenrannan Adriananpuistikon Put put -teoksen. Put put on ollut erityisesti paikallisten lasten suosikki.

”Sehän on muumien Mörkö” – Uusi puisto taideteoksineen ihastuttaa Helsingissä

Vuonna 1988 syntynyt espoolainen Jääskeläinen on kuvanveistäjä, jonka töiden pääasiallisina materiaaleina ovat perinteiset kivilajit, kuten graniitti, värikäs marmori ja travertiini.

Niitä hän työstää klassisella ammattitaidolla, mutta samalla kuvanveiston traditiota lempeästi haastaen.

Kiviveiston massiivisuudesta huolimatta Jääskeläinen välttelee taiteessaan monumentaalisuutta ja vakavahenkisyyttä.

– Kun teen suurta teosta, en halua sen olevan mikään pompöösi. Muodoissa on haurautta ja kömpelöitä kehon osia. Käsittelen arkisia asioita. Monumentit ovat usein suurhenkilöiden sankarillisuutta ilmentäviä patsaita, mutta minun teoksissani voi olla vaikka känsäinen käsi, Jääskeläinen perustelee.

Emma Jääskeläisen teoksia nähdään kesällä 2022 Tampereen taidemuseon päänäyttelyn ohella Tampereen keskustassa.

Yhteistyökumppaneina ovat Finlayson Art Area ja Finlaysonin alue. Niihin tulevat taiteilijan suurimmat teokset, joita ei voi painon takia ottaa taidemuseon tiloihin.

– Finlaysonin alueella, jossa en ole vielä itse käynyt, teoksiani katsotaan luultavasti sekä läheltä että kauempaa. Kokemus taiteesta on silloin fyysiempi ja kokonaisvaltaisempi, Jääskeläinen määrittelee.

Valtakunnallinen Vuoden nuori taiteilija -tapahtuma syntyi vuonna 1984 Tampereen Nuorkauppakamarin aloitteesta.

Tapahtuma toimii keskustelun herättäjänä ja nykytaiteen näkyvyyden edistäjänä. Palkinnolla pyritään tukemaan kansainvälisesti kiinnostavia alle 35-vuotiaita suomalaistaiteilijoita.