Alkon eteen siirretty taksitolppa repii hermoja Helsingissä – torin parkkipaikat poistettiin: Leif ja Kai ällistyivät 80 euron sakoista

Liikenne: Töölöntorille pysäköidään kielloista huolimatta. Uudistukset saavat kovaa kritiikkiä, mutta myös kiitosta.

Töölöntorilla on parhaillaan uudistustyöt käynnissä. Pienparannuksissa torille tulee muun muassa tilapäinen oleskelulava sekä uusia penkkejä. Kaupungin mukaan työt valmistuvat tammikuun aikana.

Pysäköintipaikat on poistettu torilta, ja niiden siirtäminen sivukaduille vähentää asukaspysäköintipaikkojen määrää nykyisestä. Taksiasema on siirretty Sandelsinkadun reunaan. Muutokset saavat taksinkuljettajilta kritiikkiä.

– Täällä ei ole pysäköintipaikkoja ja sitten tämä taksiasema on tässä kaiken liikenteen tukkona. Tähän kun tulee jäteautot ja kauppoihin tavaraa vievät autot, tämä on tukossa, taksinkuljettaja Arto kertoi Sandelsinkadun taksijonossa.

Taksinkuljettaja Ari Kallinen sanoi samoin, että uudistuksessa ei ole ajateltu heidän ammattiryhmäänsä lainkaan.

– Joudumme olemaan taksialueen ulkopuolella, mikä tarkoittaa sitä, että tuolla Alkossa käyvät kajauttavat hyvässä lykyssä kylkeen. Sitten hätäisimmät viinakaupassa kävijät pistävät taksialueelle. Tähän pitäisi mahtua seitsemän taksia, mutta parhaimmillaan mahtuu kolme tai neljä.

Torille oli kiellosta huolimatta pysäköity paljon autoja. Esimerkiksi Leifin ja Kain isänpäivälounas tuli kalliiksi, sillä molempia odotti auton tuulilasilla määräys 80 euron pysäköintivirhemaksusta. Kai kertoi, että he eivät olleet huomanneet liikennemerkkiä, vaan kuulivat kiellosta vasta ravintolassa.

– Onko tämän tarkoitus, että kivijalkakauppoihin ei voi tulla enää muuta kuin naapurustossa asuvat ihmiset? Missä on parkkipaikat, mihin voi pysäköidä?

Lähellä olevaa maanalaista pysäköintihallia ei nähdä korvaavana ratkaisuna.

Töölöntorin kehittämiseen suhtaudutaan myönteisesti. Esimerkiksi Anna kertoi näkevänsä sellaisen mahdollisuuden, että torille voisi tulla myymään omia tavaroitaan. Autolla liikkeellä ollut Petri suhtautui samoin muutoksiin positiivisesti.

– Minun mielestäni autoilijat saavat kyllä siirtyä. Olen ehdottomasti sitä mieltä, koska tori on ihmisille aika tärkeä oleskelupaikkana.

Pitkän ajan perspektiiviä toi esille Heikki, töölöläinen jo viidennessä sukupolvessa. Hän kertoi torin merkinneen aina tiettyä keskipistettä.

– Tämä on ollut monta vuotta pettymys, kun tämä on ollut tämmöinen aika laiha. Odottaisin nyt vähän parempaa ja elävämpää ratkaisua, näen kyllä tämän semmoisena kohtaamispaikkana. Nämä kahvilat vetävät nyt oikein hyvin, ja niissä on semmoinen oma veljeskuntansa.

Nuorten näkökulmaa esille tuonut Hanna sanoi todella hyväksi asiaksi sitä, jos torilla järjestetään tapahtumia. Hän nosti tasapainoisesti esille sen, että etenkin iäkkäämmille asukkaille auto voi olla tärkeä.

– Sitä tässä on paljon töölöläisten keskuudessa pohdittu, mitä tapahtuu parkkipaikoille. Jos järjestetään isoja tapahtumia, miten niihin päästään tulemaan?

Juha äkkäsi oudon sakkoansan tutun ravintolan edustalla Helsingissä – ketjujohtaja: "Näyttää hämäävästi parkkipaikalta"

Tuleeko Töölöntorille lasinen kauppahalli ja luistinrata? – Vapaavuori: "Elävää keskieurooppalaista torikulttuuria"

Uusi katuruokatrendi saapui Helsinkiin – "Otamme kanasta parhaat palat"

Näin ydinkeskustasta häädetyllä grillikioskilla menee nyt: "Eiväthän myynnit voi olla samoja kuin Helsingin rautatieasemalla"

Asukkaiden raju pettymys: Äänestivät 100 000 euroa joulutapahtumalle – kaupunki ei järjestäkään

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut