Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Siltamäen ala-aste halutaan korvata 700 oppilaan koululla – Toimiala tavoittelee suuria yksiköitä

Selvitys: Jalopeuran leikkipuisto lakkautettaisiin, päiväkoteja yhdistettäisiin. Paljon riippuu, miten suuren koulun Siltamäkeen saa rakentaa.

Suutarilan, Siltamäen ja Törynummen alueelle suunnitellaan kahta noin 700 oppilaan koulurakennusta, joissa toimisi yhtenäiskoulut.

Koulut sijoitettaisiin nykyisten Suutarilan ja Siltamäen ala-asteiden tonteille.

Lisäksi Suutarilan nykyisen ala-asteen (Seulastentie 11) yhteyteen tulisivat tilat kirjastolle ja nuorisotalolle.

Suutarinkylän yhtenäiskoulun toiminta päättyisi sen nykyisissä toimitiloissa Nummessa ja Suutarilassa.

Näin esitetään Suutarilan peruspiirin palvelutilaverkkotarkastelussa.

Tarkastelussa on myös vaihtoehtoinen skenaario, mikäli nykyisen Siltamäen ala-asteen tontille ei saada rakentaa 700 oppilaan yhtenäiskoulua.

Kasko tavoitelee opetussuunnitelman mukaisesti muokattavia suuria yksiköitä.

Silloin koulunkäynti jatkuisi Nummen toimipisteessä, jolloin alueella olisi kolme koulua.

Selvityksen mukaan nykyisiä päiväkoteja yhdistetään. Yhdistämiset ja päiväkotien sijainnit ovat niinikään riipuvaisia siitä, miten suuren koulun Siltamäen ala-asteen tontille saa rakentaa. Jos opetus saadaan keskitettyä kahteen toimipisteeseen, Nummen toimipisteen paikalle voidaan rakentaa päiväkoti ja leikkipuisto.

Tarkastelun ykkösvaihtoehdossa muun muassa päiväkoti Seulanen, sen lisätilat ja päiväkoti Vaskiniitty yhdistyisivät noin 220 lapsen päiväkodiksi, joka perustettaisiin uuden monitoimitalon yhteyteen nykyisen Suutarilan ala-asteen tontille.

Leikkipuistojen osalta tarkastelu esittää Siltamäen liikekeskuksen yhteydessä olevan, huonokuntoisen leikkipuisto Jalopeuran lopettamista.

Leikkipuisto Linnunrata peruskorjattaisiin ja kaavamuutosmahdollisuuksista riippuen leikkipuisto Kesanto olisi saamassa uudet tilat yhdessä yhdistyvien päiväkotien Kaskisavun ja Himmelin kanssa.

Tarkastelussa kartoitettiin Suutarin, Siltamäen ja Töyrynummen alueen koulujen, päiväkotien, leikkipuistojen, kirjaston ja nuorotilan rakennusten kunto, palvelutuotannon tarpeet ja väestöennusteet. Tarkastelu tehtiin, koska tilat alkavat olla laajojen korjausten tarpeessa. Ne eivät ole kaikilta osin väestöennusteiden mukaisia, eivätkä ne vastaa kaikilta osin opetus- ja varhaiskasvatussuunnitelmien tarpeita.

Valtaosa osa rakennuksista on rakennettu 1980-luvulla.

Lasten ja nuorten väestömäärän odotetaan laskevan lähivuosina. Muutos näkyy ensin päiväkoti-ikäisten lasten, sitten alakouluikäisten ja lopulta yläkouluikäisten lasten määrissä.

Asuinrakentaminen alueella on melko maltillista painottuen Siltamäen liikekeskuksen alueelle.

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala tavoitelee opetussuunnitelman mukaisesti muokattavia suuria yksiköitä.

Leikkipuistojen määrä suhteessa lapsilukuuun on muuhun Helsinkiin nähden korkea.

Kaupungin tiedotteessa kerrotaan, että vuoteen 2035 asti ulottuva tarkastelu toimii taustatietona, kun alueella suunnitellaan kaupungin omistamien tilojen kunnostuksia ja uusien tilojen rakentamista.

– Valmistunut selvitys tarjoaa vision siitä, miten Siltamäen ja Suutarilan alueen palvelutilatarpeet voidaan tulevaisuudessa ratkaista. Rakentamista ei välttämättä suunnitella täysin tarkastelun mukaisena, sillä tilatarpeiden kehittymistä arvioidaan jatkuvasti väestöennusteen, kaupungin toimintasuunnitelmien ja palvelutarpeiden muuttuessa, todetaan tiedotteessa.

Rakennushankkeiden valmistelun aloittamisesta ei ole vielä tehty päätöksiä.

Kaupunki järjestää asukastapaamisen loppuvuoden aikana.

Lue vielä:

Koillis-Helsingissä suunnitellaan koulu-uudistuksia, huoli heräsi pienistä ala-asteista – "Lähtökohta on, että kenenkään koulumatka ei ole yli kahta kilometriä"