Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korona ryöpsähti Helsingissä rajuun kasvuun – tuore kartta: näillä alueilla tartuntaluku yli 1000

Helsingin koronavirustartunnat ovat voimakkaassa kasvussa erityisesti Kaakkois-Helsingin alueella, selviää keskiviikkona julkaistusta tuoreesta koronavirustilastosta.

Suhteellisesti eniten koronatartuntoja on Tammisalossa, jossa ilmaantuvuusluku 100 000 asukasta kohden on 1709.

Laajasalon ja Etelä-Laajasalon postinumeroalueilla ilmaantuvuusluvut ovat 1394 ja 1031. Kaitalahden ilmaantuvuus oli 893.

Luvut on kerätty kahden edellisen viikon ajalta.

Tuoreessa tilastossa Tammisalon ja Laajasalon alueiden jälkeen seuraavaksi suurimmat ilmaantuvuusluvut ovat Jakomäessä (608), Tapanilassa (492) ja Konalassa (466).

Tammisalon ja Laajasalon välissä olevan Herttoniemen ilmaantuvuusluku oli huomattavasti pienempi: 231.

Kappalemääräisesti eniten tartuntoja oli Laajasalossa, jossa koronavirus todettiin 121 kertaa. Seuraavaksi eniten tartuntoja oli Kontulassa (89). Ilmaantuvuuslukuna se on 342. Etelä-Vuosaaressa tartuntoja oli 74 ja Etelä-Laajasalossa 62.

Kuusisaaresta ei tilastoitu kahden viikon aikana yhtään koronavirustartuntaa. Sen jälkeen pienimmät ilmaantuvuusluvut olivat Ruskeasuolla (35), Kulosaaressa (74) ja Itä-Pasilassa (79). Kappalemääräisesti Ruskeasuolla oli yksi tartunta, Kulosaaressa kolme ja Itä-Pasilassa seitsemän.

Kaksi viikkoa sitten ilmaantuvuusluku ei ollut millään alueella yli tuhatta. Tuolloin suurin ilmaantuvuusluku oli Viikissä (620). Nyt Viikin ilmaantuvuusluku oli 387. Tammisalon ilmaantuvuus oli kaksi viikkoa sitten 87.

Kappalemääräisesti koronavirustartuntoja todettiin tuolloin Tammisalossa vain kaksi, kun luku on nyt 39. Laajasalossa ilmaantuvuusluku oli kaksi viikkoa sitten 215 ja tartuntoja todettiin 18.

Edellisen 7 päivän aikana Helsingissä todettiin 1 130 uutta tartuntaa. Kahden viikon aikana uusien tartuntojen määrä oli 1 962. Seitsemän päivän keskiarvoa kuvaava tilasto lähti jyrkkään nousuun marraskuun toisella viikolla.

Helsingin osuus koko Suomen tartunnoista on tällä hetkellä 24,6 prosenttia.