Legendaarinen hampurilaisketju palasi Helsinkiin – Muistatko? Sara Siepin rohkeasta mainoskuvasta roihahti kohu

Poliisi on kerroshampurilainen, jonka täytteisiin kuuluu myös kananmuna. Ride Kitchen
Aapo Siippainen

Aapo Siippainen

Viitisen vuotta sitten katukuvasta hävinnyt pikaruokaravintola Snacky on palannut Helsinkiin.

Snackyn virtuaaliravintola eli haamukeittiö toimii Hietalahdessa, josta ruokaa voi tilata ainoastaan Woltin ja Foodoran kautta.

Snacky muistetaan Poliisi-, Taksi ja Pressa -hampurilaisistaan. Poliisi on kerroshampurilainen munalla. Sitä mainostettiin muun muassa sloganilla "Poliisissa on munaa!" Taksiin tulee ananasta.

Vietnamista Suomeen muuttanut Lucas Hoang, 37, pyörittää nyt Helsingissä ravintolaa, joka on varattu 300 päiväksi eteenpäin – kertoo HU:lle isot suunnitelmansa tulevaisuudelle

"Tuplamällin" tilaaminen tarkoittaa kaksinkertaista annosta Royal-kastiketta.

– Reseptiikka on Royal-kastikkeen osalta identtinen entiseen verrattuna, sama valmistaja ja sama kastike. Hampurilaispihvi on vaihtunut niin, että se on aina tuore ja kotimainen, sano ravintolaa pyörittävän Ride Kitchen -yrityksen perustaja Anssi Karppinen.

Snacky toimi ensimmäisen kerran vuosina 1980-1995. Hämeenheimojen perheryritys perusti pääkaupunkiseudulle 14 autogrilliä, jotka toimivat muun muassa Ruskeasuolla, Itäkeskuksessa, Pukinmäessä, Käpylässä, Kontulassa ja Ala-Tikkurilassa. Näiden lisäksi Snackyjä oli Espoossa, Hämeenlinnassa, Tampereella ja Oulussa.

Vuonna 1995 Carrols osti Snackyn liiketoiminnan, jolloin ketju hävisi yli kymmeneksi vuodeksi. Uuden yrittäjän omistuksessa brändi heräsi eloon taas vuonna 2007.

Toistaiseksi viimeinen Snackyn kivijalkaravintola toimi Pihlajistossa vuoteen 2016 saakka. Ketjun omistanut Effect Investment Oy haki itsensä konkurssiin loppuvuodesta 2015.

Vuonna 2018 Snackyn entinen toimitusjohtaja Jukka Nieminen tuomittiin neljäksi ja puoleksi vuodeksi vankeuteen sekä maksamaan miljoonakorvauksia. Helsingin Uutiset kertoi, että Nieminen ehti kantaa pankista konkurssikypsän yrityksen tililtä kassikaupalla rahaa. Nieminen määrättiin viiden vuoden liiketoimintakieltoon.

Snackyllä on ollut vuosien aikana useita omistajia. Anssi Karppinen sanoo, ettei Ride Kitchen omista Snackyn brändiä, vaan toimii yhteistyökumppanina. Nykyinen omistaja ei Karppisen mukaan halua esiintyä julkisuudessa. Omistajana on kuitenkin eri taho kuin vuoden 2015 konkurssin aikaan.

Talouskohujen lisäksi Snacky muistetaan myös räväkästä markkinoinnista. Mainnonnassa käytettiin muun muassa vähäpukeisia missejä. Yksi tunnetuimmista Snackyn mannekiineistä oli vuoden 2011 Miss Suomi Sara Sieppi, joka esiintyi mainoskampanjan kuvissa miltei alasti. Mainoksesta nousi aikanaan suuri kohu.

Vuonna 2015 Mainonnan eettinen neuvosto moitti Snackyn mainosta naisia syrjiväksi ja hyvän tavan vastaiseksi.

Snackyn nimissä on aiemmin järjestetty muun muassa Snacky Slam! -kissatappelu.

Sara Sieppi ja Krista Haapalainen poseerasivat Snackyn kalentereissa. Kuva vuodelta 2014. Toni Tervo

Millä tyylillä Snacky-ravintolaa nyt markkinoidaan?

– Snackyn markkinointi oli oman aikansa ilmiö. Nyt Ride Kitchen haluaa pitää huolen, että huomio Snackyssä pysyy stadin kuuluisimmissa hampurilaisissa. Voihan olla, että hassutellaankin hieman: Älä siis heti pelästy jos kaverisi on tilannut teille Poliisit tai muutaman Taksin oven taakse, Karppinen heittää.

Hän sanoo, että Poliisin, Taksin ja Pressa lisäksi valikoimiin tulevat myös muut suosikit kuten Iso Poliisi, Kalakerros ja Jättijuusto.

Onko tässä Suomen kallein hampurilainen? – yli puoli vuotta kiinni ollut burger-ravintola aukeaa Triplassa

Ride Kitchen -virtuaaliravintoloita on Hietalahdessa, Tukkutorilla ja Turussa. Niissä valmistetaan muun muassa Crispy Chickenin, Burger Lovers Restaurantin ja Detroit Crust Pizzan annoksia.

"En itse ikinä tilaisi kotiin, vetistyy aina" – ravintolapomolta suorat sanat hittiruoasta, jota omakin firma myy

Yrityksen on tarkoitus laajentua myös muihin kaupunkeihin ja Pohjoismaihin. Snacky-annoksia valmistetaan toistaiseksi vain Hietalahdessa. Kivijalkaravintoloita ei ole suunnitteilla.

Perinteisten grillien häätö jatkuu Helsingissä: "Tieto tuli yllättäen" –  nämä firmat jäävät uuden raitiotien alle

Tunnettu ruokajätti perusti Suomeen uuden hampurilaisketjun: pimittää tiedon lähiöpizzerioista – näissä ravintoloissa annokset todellisuudessa valmistetaan

Kassikaupalla konkurssifirma Snackystä rahaa kantaneen johtajan tuomio aleni

Suomen "halvin burgeri", ex-missi nakuna ja hyökkäys Heseä vastaan – STT: Snackyn ex-pomo oikeuteen miljoonan euron rikosepäilystä

Syyskuussa avattu burgeriravintola laittoi jo lapun luukulle: Ennätti valmistaa vain 90 hampurilaista – ruokaa hukkaan 15000 eurolla

Nakumissillä tempaissut johtaja vangittu – IL: Aikoi karata käteisen kanssa

Snacky-brändin omistava firma jatkaa toimintaansa

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut