Uima-allas täynnä likaista vettä, seinät töhritty... Tuoreet kuvat suojellusta Alkon ex-koulutuskeskuksesta ovat karuja – Yrittäjä vakuuttaa remontin etenevän

Kunnostaminen: Hoivakoti tulee vastaamaan uudiskohdetta. Se otetaan päärakennuksessa käyttöön helmikuussa 2023.

Erittäin huonokuntoisen, hoivakodiksi remontoitavan Vuorannan remontti on edennyt rakennuksen sisällä tehtäviin purkutöihin. Työmaan ulkopuolelle ilmestyi reilu viikko sitten työmaa-aidat ja rakennuksen pihalla on työmaakoppeja.

– Työmaan pystytys on käynnissä ja etenee suunnitelman mukaisesti. Valmistuminen on tavoitteena keväällä 2023, toteaa kohteen kehittämisestä vastaavan Guud Investin Ate Klemetti.

Tarkoituksena on, että Hoitokoti Päiväkumpu aloittaisi toimintansa Alkon entisenä koulutuskeskuksena, hotellina ja viimeisimmin vastaanottokeskuksena tunnetuissa tiloissa helmikuussa 2023. Helsingin Uutiset kertoi remontista edellisen kerran syyskuussa. Vuoranta toimi vastaanottokeskuksena vuosina 2015-16.

Hoitokoti avautuu ex-hotelliin Vuosaaressa 2023 – mittava saneeraus jo käynnissä

Helsingin Uutiset kävi katsomassa työmaata viime viikolla. Näky rapistuneessa rakennuksessa on lähes lohduton. Vuonna 1970 käyttöön otettu rakennus on päässyt erittäin huonoon kuntoon. Vuorannan tilanne on puhuttanut myös vuosaarelaisia asukkaita.

Kehnoa kuntoa huonontaa entisestään talon kokema ilkivalta. Osa ikkunoista on rikki ja jo ulkopinnasta näkee, että edessä on täydellinen remontti. Rakennus on suojeltu.

Vuosaaren aavehotelli rapistui järkyttävään kuntoon: tällaista toimintaa sinne nyt suunnitellaan – Arkkitehdin mukaan purkaminen on kehnollekin rakennukselle viimeisin vaihtoehto

Päiväkumpu-yhtiöiden toimitusjohtaja Anne Kangas on toiveikas, että aikataulu pitää ja hoivakodin toiminta päästään aloittamaan reilun vuoden kuluttua.

– Kyllä sen pitäisi pitää paikkansa. Rakennus tulee hieman muuttumaan, jotta se saadaan kuntoon. Sitä joudutaan reilusti purkamaan, jotta lopullinen rakennus vastaa uudiskohdetta.

Päärakennuksen sisusta on tällä hetkellä purettu betoniin asti.

– Pääsisäänkäynnin vasemmalla puolella oleva ulkoseinälinja muuttuu. Keittiö tulee samalle kohdalle kuin se on aikaisemminkin ollut, Kangas sanoo.

Autiohotellin ympärille uutta elämää Helsingissä – kerrostaloja meren rantaan ja rantareitti, katso kuvat suunnitelmista

Suojellun rakennuksen remontoimisessa on mukana myös museovirasto.

– Onhan tämä upea rakennus, jolla on upea historia, puoltaa Kangas mittavaa remonttia.

Hoivapalveluja tuottava perheyhtiö Päiväkumpu on tulossa tiloihin vuokralle. Kangas kertoo, että Päiväkumpu on vuokraamassa käyttöönsä ainoastaan Vuorannan päärakennusta. Rakennukseen on tulossa 31 tehostetun palveluasumisen asukashuonetta, 12 asuntoa palveluasumisen asiakkaille sekä kahvila–ravintola.

Meren rannalla sijaitsevan aavehotellin kohtalo ratkesi Helsingissä – kauhujen näyttämönäkin toiminut talo jättiremonttiin

Päärakennuksen omistaa Evli Pankin hoivakiinteistörahasto Evli Healthcare I.

Vuorannan yhteydessä olevat kaksi muuta rakennusta eivät kuulu vuokrasopimukseen. Klemetin mukaan majoitus- ja saunarakennusten kohtalo käsitellään tulevassa kaavoituksessa. Uima-allas on tällä hetkellä täynnä vettä. Veden pinnalla kelluu laudan palasia ja muuta jätettä.

– Saunan kunto pitää tutkia kaavoituksen yhteydessä. Tavoite on rakentaa sauna alueen asukkaiden käyttöä varten.

Juttua muokattu 25.11. Korjattu tieto, että vastaanottokeskus toimi vuosina 2015-16..

Itä-Helsingin kuuluisa retrohotelli laajentaa – luvassa toistasataa uutta huonetta

Vuoranta

Alkon koulutuskeskuksesta on tulossa hoivakoti helmikuussa 2023

Vuorannan rakennukset otettiin käyttöön vuonna 1970, kun Alkon koulutuskeskus aloitti siellä toimintansa.

Sittemmin Vuoranta on toiminut hotellina ja vastaanottokeskuksena.

Viime vuodet se on ollut tyhjillään.

Venäläisessä omistuksessa olleet rakennukset siirtyivät viime vuonna suomalaisomistukseen.

Rakennuksen omistaa Evli Pankin hoivakiinteistörahasto Evli Healthcare I.

Keskuksen suunnitteli Helmer Stenros.

Stenroos ja hänen vaimonsa Pirkko Stenros suunnittelivat Vuorannan sisustuksen.

Pääkennusta kunnostetaan parhaillaan ikäihmisten hovakodiksi.

Hoitokoti Päiväkumpu aloittaa toimintansa päärakennuksessa helmikuussa 2023.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut