Helsinkiläinen asuinalue sai kauan kaivatun kahvilan, tarjolla myös viikonloppubrunsseja – "Emme kilpaile baarien kanssa"

Kahvila: Malminkartanoon avattu uusi, alkoholiakin myyvä Cafe Elo tuo piristystä Malminkartanon palveluihin. Kahvilat puuttuvat alueelta lähes täysin.

Malminkartanoon lokakuussa avattu Cafe Elo on alueella harvinaisuus, sillä kahviloita ei lähimain juurikaan ole.

Tunnelmallisessa kahvilassa on aamulla rauhallista. Ovi sateisena aamuna käy verkkaisesti. Ravintolapäällikkö Laura Räsänen kertoo, että moni lähialueen asukas on kuitenkin jo löytänyt kahvilan ja alkanut käydä muun muassa aamupuurolla. Sunnuntaibrunssit ovat olleet suosittuja.

– Lounasaikaan meillä on ollut jo hyvin asiakkaista. Keskimäärin lounailla on käynyt 30–40 asiakasta.

Kesän jättiterassit veivät Espan kahviloilta asiakkailta – Turistien puuttuminen on vaikuttanut myös valikoimaan: tämä on nyt suosituin tuote

Iltaisin tarjolla on pientä suolaista.

– Ilta on vielä hieman kehityksen alla. Tarkoitus on saada lisäksi täyttävämpää ruokaa, kuten pizzoja ja lämpimiä ruoka-annoksia. Myös kokkeja on vielä hakusessa. Heitä rekrytoimme parhaillaan, Räsänen jatkaa.

Kahvila sijaitsee Puustellintiellä samassa talossa vasta-avatun Malminkartanon muistiosaamiskeskuksen kanssa. Kahvila on muistiosaamiskeskusta pyörittävän hoitokoti Päiväkummun tytäryhtiö, mutta itsenäinen ja kaikille avoin. Räsänen toteaa, että osa ohikulkijoista saattaa luulla, että kahvila on ainoastaan muistiosaamiskeskuksen käytössä. Näin ei kuitenkaan ole.

– Enemmän asiakkaita on tähän mennessä tullut talon ulkopuolelta kuin sisältä. Tuotamme palveluita hoitokodin asukkaille ja heidän omaisilleen, mutta olemme auki ihan kaikille.

Paljonko maksaisit kahvikupista? Tämä on hintataso Helsingin ytimessä nyt: ”Neljä euroa alkaa olla kipuraja”

Kahvilaan sisään astuvat pohjoishaagalaiset Helena ja Aimo Niiranen ovat tulleet sopimaan Kaarelan eläkeläisten jouluruokailusta.

– Kävimme aiemmin Kannelmäen Prisman viereisessä Amicassa. Mutta kun sitä enää ole, tulimme tänne, toteaa Helena Niiranen, joka on kuullut lounaasta hyvää sanottavaa.

Seuralaispalvelu Seuranan listoilla työskentelevä Soili Mustonen on tullut noutamaan mukaansa smoothieta viedäkseen sen tuliaisiksi asiakkaalleen muistiosaamiskeskukseen.

– Ihana, kodikas, viihtyisä, Mustonen kuvailee.

– Malminkartanossa ei hirveästi ole kilpailua. Itse asun Pitäjänmäen Reimarlassa. Tämä on meidänkin lounaspaikka, koska paikkoja ei juurikaan ole. Ekstraa on, että tämä on koiraystävällinen paikka.

Ravintoloiden "hurjat viikot" alkamassa – "Emme pysty aina tarjoamaan sitä palvelutasoa, jota haluaisimme tarjota"

Kahvilalla on lupa myydä alkoholia. Malminkartanon Facebook-ryhmässä uudesta tulokkaasta on käyty positiivista keskustelua. Sitä on selkeästi odotettu. Jotkut ovat pohtineet, miten paikka pysyy siistinä, koska kyseessä ei ole lähiökuppila.

– Toivomme, että tästä tulisi malminkartanolaisten olohuone. Haluamme säilyttää ilmapiirin hyvähenkisenä ja kodikkaana. Emme halua kilpailla lähialueen baarien kanssa.

Korona-aikaan paikkoja on 67, normaalisti 82.

Ensi vuoden alussa tai ehkä vielä tämän vuoden puolella Elossa on tarkoitus alkaa järjestää pienimuotoista iltaohjelmaa.

– Bingoa ja livemusiikkia lähinnä, Räsänen sanoo.

Kauppatori muuttuu lauantaina 125 mökin kyläksi – perinteisillä Tuomaan markkinoilla on muutakin uutta kuin paikka

Helsinkiläinen Toni, 28, keksi kaverinsa kanssa idean, jolla pyrkii nyt auttamaan ketjuihin kuulumattomia pienkahviloita – Näin toimii Kahviklubi

Uusi kahvila

Myös alkoholia myyvä kahvila Elo on koiraystävällinen

Malminkartanoon avattiin lokakuussa uusi kahvila.

Cafe Elo sijaitsee Malminkartanon muistiosaamiskeskuksen kivijalassa.

Osoite on Puustellintie 1.

Kahvila on eläinystävällinen ja sillä on lupa myydä alkoholia.

Elo on auki ma–to kello 7.30–20 ja pe kello 7.30–22.

Lauantaisin aukioloaika on kello 10–22 ja sunnuntaisin kello 10–16.

Aamiainen on ma–pe kello 7.30–10 ja lounas kello 10.30–14.

Renny Harlin avasi Helsinkiin ravintolan, joka meni kaksi kertaa konkurssiin – Speden nimeä kantava pubi löytyy Suomesta yhä

Nämä Helsingin legendaariset ravintolat ovat tuttuja elokuvista – seksikohtaus teki vessasta hitin

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut