Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutisten viikon lukupaketissa asiaa somesta ja tulevaisuuden toimittajasta

Poliisi lisää vapaita passiaikoja – näinä viikonloppuina lupapalvelut ovat loppuvuonna auki

Helsingin poliisilaitoksen lupapalveluiden ruuhkaa pyritään helpottamaan tarjoamalla aikoja passin uusimiseen myös viikonloppuna.

Tänä vuonna lupapalvelut ovat auki vielä kahtena viikonloppuna eli ensi viikonloppuna 27.–28. marraskuuta sekä 4.–5. joulukuuta. Vapaita aikoja lisätään myös arkipäiville.

Ruuhkia helpotetaan myös rekrytoimalla lisää työntekijöitä.

Helsingin poliisilaitos on tänä vuonna myöntänyt passeja lähes puolet, 41 prosenttia, enemmän kuin viime vuonna. Lokakuun loppuun mennessä poliisi oli myöntänyt 88 945 passia ja 48 126 henkilökorttia.

Ylikomisario Pekka Kallio Helsingin poliisilaitoksen lupapalveluista muistuttaa tiedotteessa, että passien voimassaoloajat olisi kyllä hyvä tarkistaa mahdollisimman ajoissa. Korona-aikana passit ovat jääneet monelta uusimatta.

– Monelle asia on tullut ikävänä yllätyksenä. Sitten ajan saaminen on ollut haastavaa.

Tällä hetkellä ajanvaraus arkipäiville on ruuhkautunut.

Kiireettömissä tilanteissa passin saa helpoiten täyttämällä hakemuksen verkossa. Tilaaminen onnistuu tästä linkistä. Ohjelma ilmoittaa, mikäli passin uusimista varten on varattava aika poliisilaitokselle.

Akuutissa tapauksessa passia tai henkilökorttia on mahdollista tulla jonottamaan vuoronumerolla Helsingin poliisilaitoksen lupapalvelupisteeseen. Ruuhkaisimmat ajat ovat useimmiten kello 11–13 välillä.

Lupapalvelut ovat avoinna arkisin kello 8–16.15. Viikonloppuisin lupapalvelut ovat avoinna passin tai henkilökortin uusimiseen vain etukäteen ajanvarauksen tehneille.