Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Iloitsen siitä, että saan tuottaa iloa muille" – Munkkivuoressa uutena kukkakauppiaana syksyllä aloittanut floristimestari nauttii värien keskellä työskentelystä

Floristimestari Karin Granqvist availee valtavaa ruskan väristä krysanteemikimppua tiskillä olevien flamingonkukka- ja koristeananas -asetelmien takana. Vieressä on vielä avaamaton eustoma-paketti. Munkkivuoren ostoskeskuksessa sijaitseva Kukkakauppa Sakura sai syyskuussa uuden kauppiaan.

– Nautin siitä, että saan tehdä työtä värien keskellä ja ihmisten parissa läpi vuoden. Iloitsen siitä, että saan tuottaa iloa muille, kirkkonummelainen Granqvist iloitsee.

Täysin uusi kukkakauppias Granqvist ei ole, vaikkakin munkkivuorelaisille uusi.

– Sakuran edeltävä kauppias on vanha työkaverini. Hän soitti minulle ja kysyi, haluaisinko tulla tähän. Minulla on ollut aikaisemmin kaksi kukkakauppaa ja harkitsin pyyntöä pari viikkoa. Kesällä teimme kaupat ja syyskuun puolivälissä aloitin Munkkivuoressa, hän jatkaa.

Uuden kauppiaan myötä yrityksen vanha nimi jää historiaan. Nimen vaihdos on tiedossa ennen joulua.

– Tästä tulee Lillflora, Granqvist kertoo.

Nautin siitä, että saan tehdä työtä värien keskellä ja ihmisten parissa läpi vuoden.

Kirkkonummelainen valmistui puutarhuriksi Oulussa vuonna 2002 ja opiskeli floristimestariksi 2011. Granqvist on koulutukseltaan myös näyttötutkintomestari, joka tekee näyttöarviointeja ja työpaikkaohjaamisia. Hän on myös kouluttanut uusia floristeja.

Granqvist sommittelee syksyistä kimppua. Tämän hetken trendinä ovat rennot ja boheemit kimput.

Floristimestarin pitävät kiireisenä valmiskimppujen sitominen, asiakkaiden ja yritysten tilaustyöt sekä verkkokaupan kautta tehdyt tilaukset. Omaa kotiaan viikkokimpulla piristänyt Granqvist on joutunut ottamaan pientä taukoa perinteestä.

– Jos nyt ehtisin tehdä itselleni viikkokimpun, koostaisin sen valkoisista kukista. Rakastan myös tulppaaneja. Viimeistelisin sen eukalyptuksen oksilla ja heinillä. Joskus tykkään laittaa mukaan hieman väriä, mutta nyt minulla on valkoinen kausi.

Aikomuksena on järjestää myös kukkakursseja.

– Olen suunnittelut, että joulun alla pitäisin joulukranssin tekokursseja, Granqvist sanoo.