Miltä näytti ja tuoksui entisaikojen joulu? – Sinebrychoffin kotimuseossa pääsee tutustumaan vanhoihin joulukattauksiin

Sinebrychoffin taidemuseon toisessa kerroksessa 27. marraskuuta avautuvassa Joulutunnelmaa Bulevardilla -näyttelyssä pääsee ihailemaan joulukattauksia Fanny ja Paul Sinebrychoffin tyyliin.

Kotimuseossa loistaa joulukuusi, kaneli, neilikka ja sahrami tuoksuvat ja joulupöytä on katettu. Koristelu noudattelee entisaikojen säätyläiskotien joulunviettotapoja.

Sinebrychoffin perheen käyttöesineitä ei museon kokoelmissa ole, joten joulukattaukset koostuvat suvulta lainatuista esineistä ja museon muista kokoelmista. Nostalgisen joulutunnelman, tyylihuonekalujen ja harvinaisen esineistön lisäksi kotimuseossa pääset ihailemaan Fanny ja Paul Sinebrychoffin keräämää laajaa, vanhaan eurooppalaiseen taiteeseen keskittynyttä taidekokoelmaa.

Kattaukset on toteutettu 1800-luvun loppupuolen tyyliin Sinebrychoffin taidemuseon ystävät ry:n kanssa. Asiantuntijana on toiminut ystäväyhdistyksen hallituksen jäsen, kamarineuvos Kari-Paavo Kokki.

Näyttely on auki 16. tammikuuta asti. Kotimuseoon on ilmainen sisäänpääsy.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut