Arvostettu keittiömestari avasi uuden ravintolan Helsingin hiljaiselle asuinalueelle – näin se erottuu kaupungin kymmenistä aasialaisista

Thai: Arvostettu keittiömestari avasi uuden ravintolan.

Hiljaiselle Ruusutarhantielle, jonka reunoilla kukkii 1950-60-lukujen arkkitehtuuri, harva poikkeaa autolla. Umpiperästä voi toki jatkaa jalan tai pyöräillen Niemenmäen puutarhapalstoille ja Munkkiniemen tai Pikku Huopalahden suuntaan.

Lapinmäentien eteläpuolella paikalliset asukkaat olivat hartaasti odottaneet ainoan ravintolatilansa aukeamista. Remontti tuntui etenevän viime kesänä hitaasti.

Samalla kohtaa toimi aiemmin Ravintola Roseway (2002–20): pizzeria intialaisilla mausteilla. Aika oli ajanut siitä ohi.

Uusi tulokas, joka avautui kuukausi sitten, olikin yllätys. Tällaista ei ole ennen maisteltu näillä kulmilla.

Luluthai (Ruusutarhantie 5) tarjoaa thaimaalaista perusruokaa – kunnianhimoisella ammattitaidolla. Sisustus ei ole dingel-tangelia, vaan pohjoismaisen hillitty. Edes onnenkissa ei pomppaa esiin.

Legendaarinen hampurilaisketju palasi Helsinkiin – Muistatko? Sara Siepin rohkeasta mainoskuvasta roihahti kohu

Sanovatko nimet Poompui ja Pinto jotain?

Luluthaita isännöi Udom Kleebklang, jolla on keittiömestarin kokemus Helsingin arvostetuista thairavintoloista.

Poompui tarkoittaa thain kielellä pulleaa, mutta ravintola Poompui muistutti Kleebklangin olleen taustaltaan ravitsemusterapeutti.

2017 avattu Poompui B’staurant toimi Hämeentie 28:ssa. Se oli jatkoa Sörnäisissä Vilhonvuorenkatu 3:ssa sijainneelle Pinto B’staurantille, joka avattiin 2014.

Kuka jäi itäpuolella kaupunkia kaipaamaan näitä pikkuisia ravintoloita, löytää Udom Kleeblangin maut nyt Etelä-Haagasta.

Klassikkoruoka on pad thai eli riisinuudeli, jonka saa esimerkiksi naudanlihalla, ankalla tai tofulla, Sitruunaruoho ja chili ovat keskeisiä mausteita. Annokset maistuvat omanlaisilleen – eli keskivertoaasialaisten paikkojen ”kaikki on ihan samaa” -ilmiö ei vaivaa.

– Lista kehittyy ja elää myös sen mukaan, montako meitä on töissä, Udom Kleeblang lupaa.

Nyt Foodora-noudot haukkaavat selvästi työaikaa, mikä näkyy pienenä viipyilynä, mutta paikan päällä on aina paras lista ja mikäs sitä on hyvässä seurassa odottaa.

Tämä ei ole pikaruokaa, vaan käsin tehty ja kauniisti ulospantu.

Helsingin uusi japanilainen ravintola kerää hehkutusta – "En malta odottaa!"

Etelä-Haagan ravintolakulttuuri koki kolauksen, kun Musta Hevonen lopetti toimintansa Vanha viertotie 18:ssa. Nimestään huolimatta se oli kalaravintola – kuuluisa Helsingin kattavimmasta silakka- ja sillipöydästä. Toki paikan hunajainen sipulipihvi oli myös klassikko.

Ravintolaa piti viime vaiheessa selostajalegenda Matti Kyllönen ja hänen Michaela-vaimonsa. Heidän tullessa eläkeikään vanhalle liikeidealle ei löytynyt jatkajaa.

Musta Hevonen oli myös monen julkkiksen suosikki. Siellä hieroivat aivonystyröitään lasillisen ääressä varhaisen tv-viihteen työryhmät Pertsa Reposen ja Vesa Nuotion johdolla.

Ravintoloiden työvoimapula on nyt niin paha, että alkuruoaksi tarjoiltiin anteeksipyyntöjä – extraajat eivät tienneet toisen kerroksen asiakkaista

Ennen businessparkkien ja niiden sisään rakennettujen toimipaikkaruokaloiden syntyä Musta Hevonen oli myös Pitäjänmäen monipuolisen teollisuuden liikelounaspaikka.

Esimerkki siististä ”paikallisravintolasta”, kirjoitti Syö hyvin Helsingissä opas 1985.

Keskustasta oli silloin syy mennä syömään Etelä-Haagaan. Luluthai voi olla uusi syy.

"Suomen kallein ravintola" poltti 6 miljoonaa euroa Helsingin keskustassa – nyt sen paikalle aukeaa harvinaisuus

Kallioon vuonna 1939 avattu klassikkoravintola suljetaan – taloon tulee lisää asuntoja

Joko testasit? Nämä uudet ravintolat aukesivat Helsinkiin –  yksi trendi selvässä nosteessa

Nämä 3 ravintolaa rankattiin Jätkäsaaren parhaiksi – yrittäjä pelkää ongelmia: "Valtaosalle menestyminen on mahdotonta"

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut