Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Posti avaa 101 väliaikaista noutopistettä Black Fridayn ja joulun ruuhkiin – Tällaisiin paikkoihin uudet pisteet tulevat

Posti varautuu Black Fridayn ja joulun sesonkeihin avaamalla 101 väliaikaista noutopistettä ympäri Suomen. Noutopisteet avautuvat torstaina 25. marraskuuta.

Kaikissa noutopisteissä on työntekijä, joka antaa paketit ja neuvoo tarvittaessa.

Väliaikaiset noutopisteet sijoitetaan Postin tiedotteen mukaan suosituimpien automaattien lähelle. Esimerkiksi Helsingissä on 13 väliaikaista noutopistettä, Espoossa 7 ja Tampereella 5.

Paketti ohjautuu väliaikaiselle noutopisteelle, jos alkuperäinen automaatti on täynnä. Väliaikaisille pisteille voi myös tilata paketteja suoraan ja niihin voi myös palauttaa verkko-ostoksia. Lista väliaikaisista noutopisteistä löytyy Postin tiedotteesta.

Osa sesongin noutopisteistä on Postin omissa tiloissa, osa esimerkiksi kauppojen.

Tämän viikon perjantaina vietettävästä Black Fridaysta alkaa vuoden kuumin pakettisesonki, joka huipentuu jouluun. Jo nyt suomalaiset ostavat Postin mukaan aktiivisesti verkosta ja liikkeellä on paljon paketteja.

Väliaikaisten noutopisteiden lisäksi Postilla on 3 300 palvelupistettä eri puolilla Suomea.

Posti kertoo alkaneensa suunnitella sesonkia jo alkuvuodesta ja avanneensa vuoden aikana 5–10 pakettiautomaattia joka viikko. Tämän vuoksi automaatteja on nyt 400 enemmän kuin viime vuonna, henkilökohtaisia palvelupisteitä 100 enemmän.

Palvelupisteiden lisäyksen lisäksi Posti on varautunut sesonkiin kasvattamalla hyllytilaa palvelupisteissä.

– Paketteja on varmasti tänäkin vuonna liikkeellä paljon, joten välillä voi käydä niin, että paketti ei mahdukaan toivottuun paikkaan. Jos näin käy, ohjaamme paketin mahdollisimman lähelle. Jos tuntuu, että paketti päätyy liian kauas tai täysin väärään paikkaan, meihin voi aina ottaa yhteyttä OmaPostin chatissa tai soittamalla, niin selvitämme tilanteen, kertoo tiedotteessa paketti- ja verkkokauppapalveluiden liiketoimintajohtaja Tommi Kässi.

Postin mukaan myös pakettien vastaanottajat voivat vaikuttaa siihen, että uusille paketeille on automaateissa ja muissa noutopisteissä tilaa: mitä pikemmin paketin noutaa, sitä paremmin tilaa on.

Black Fridaysta alkaen Posti kuljettaa paketteja suosituimpiin automaatteihin seitsemänä päivänä viikossa. Jokapäiväisestä pakettijakelusta hyötyvät pääkaupunkiseudun, Jyväskylän, Kuopion, Lahden, Oulun, Porin, Seinäjoen, Tampereen ja Turun asukkaat. Näissä kaupungeissa asuu noin puolet suomalaisista.

Paketit kulkevat marras-joulukuussa neljänä sunnuntaina: 28. marraskuuta sekä 5., 12. ja 19. joulukuuta.