Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Demarien äänet ratkaisivat Sörnäisten tunnelin rakentamisen

Demarit olivat kuninkaantekijöitä eli tunnelinporaajia Helsingin valtuustossa, joka hyväksyi kiistellyn Sörnäistentunnelin toteuttamisen. Yhteensä 13 demarivaltuutetusta 8 äänesti tunnelin puolesta ja 5 vastaan.

Tunneli meni valtuustossa läpi äänin 48–37. Jos nuo kahdeksan tunnelia kannattanutta demaria tai edes kuusi heistä olisi kääntynyt vastustajiksi, tunnelia ei tehtäisi.

Sdp:n valtuutetuista Sörnäistentunnelia kannattivat Eveliina Heinäluoma, Jukka Järvinen, Nasima Razmyar, Helal Fardoos, Ahmed Mahad, Ville Jalovaara, Pilvi Torsti ja Hilkka Ahde. Tunnelia vastaan äänestivät Sinikka Vepsä, Timo Harakka, Elisa Gebhard, Ilkka Taipale ja Erkki Tuomioja.

Demarit olivat valtuuston kokouksessa yllättävän hiljaisia. Lähinnä Heinäluoma ja Torsti kävivät puoltamassa tunnelia, kun taas liikenne- ja viestintäministeri Harakka asettui vahvasti sitä vastaan. Jalovaara vaikutti vielä kipuilevan päätöksensä kanssa.

SDP:n valtuustoryhmää johtavan Heinäluoman mukaan tunnelihanke on osa laajaa kokonaisuutta, johon kuuluu demareille merkittäviä tavoitteita, kuten hän aiemmin tässä kuussa totesi Helsingin Uutisille.

Myönteistä kantaa hän perusteli Kalasataman 30 000 hengen asukasluvulla, tulevalla Kalasataman–Pasilan raitiolinjalla, bussilinjojen päättämisellä Kalasataman metroasemalle, Teurastamon ja Suvilahden kehittämisellä kulttuurialueena sekä kevyen liikenteen ympäristön viihtyisyyden kehittämisellä.

Sörnäistentunneli on 1,6 kilometriä pitkä autoliikenteen tunneli, jossa on yksi kaista kumpaankin suuntaan. Tunneli yhdistää Hermannin rantatien ja Sörnäisten rantatien. Ensimmäinen vaihe rakennetaan jo vuosina 2022–2024.