Näissä paikoissa olet voinut altistua koronalle Helsingissä – ravintoloissa jyrkkä muutos, tämän takia listalla ei ole ruokakauppoja

Olympiastadionilla järjestettiin 16.11. Suomi-Ranska -jalkapallomaaottelu. Ottelua seurasi noin 30 000 ihmistä. Arkistokuva. Aapo Siippainen
Aapo Siippainen

Aapo Siippainen

Helsingin kaupunki julkaisee verkossa arkisin listaa julkisista paikoista, joissa käyneet ovat voineet altistua koronavirukselle eikä kaikkia paikalla olleita ole tavoitettu.

Listassa on paikkoja, joissa on voinut viimeisen 10 päivän aikana altistua koronalle.

Erityisesti ravintoloiden osalta lista on lyhentynyt tällä viikolla huomattavasti. Koko listalla oli torstaina yhdeksän paikkaa, joista seitsemän on ravintoloita. Viime viikolla paikkoja oli yli kaksinkertainen määrä. Kaupunki kuitenkin muistuttaa, että altistumisen riski anniskeluravintoloissa on edelleen korkea.

Lapinlahden sairaalassa (Lapinlahdenpolku 8) on voinut altistua 15.11.

Olympiastadionilla (Paavo Nurmen tie 1) 16.11.

Roberts' Coffee -ravintolassa (Bulevardi 1) 16.11.

Factory, Roihupelto -ravintolassa (Tulppatie 1) 16.11.

Bang Cook Itis -ravintolassa (Itäkatu 1–5) 17.11.

Albina-ravintolassa (Aleksis Kiven katu 23) 19.11.

Luckiefun's Hertsi -ravintolassa (Linnanrakentajantie 2) 19.11.

Bar Pikajuna, Tripla -ravintolassa (Ratapihantie 6) 22.11.

Hanko Sushi Itis -ravintolassa (Itäkatu 1–5)

Ravintoloiden lisäksi listalla oli nyt Olympiastadion ja Lapinlahden sairaala. Helsingin Uutisten lukijat ovat ihmetelleet, miksi altistumislistalla ei ole kuitenkaan ruokakauppoja ja kauppakeskuksien yleisiä tiloja, joissa käy paljon ihmisiä.

– Lähtökohtaisesti kohtaamiset kaupoissa ja kauppakeskuksissa on lyhyitä, ja ne eivät ole tässä suhteessa THL:n linjausten mukaisesti niin sanottuja korkean riskin paikkoja. Jos esimerkiksi tartunnan saanut on viettänyt aikaa kauppakeskuksessa, niin altistuneiksi ja karanteeniin asetetaan henkilöt, jotka ovat olleet hänen kanssaan pidemmän aikaa lähikontaktissa. Lisäksi asiakkaat käyttävät edelleen melko hyvin kauppakeskuskusten suositusten mukaisesti maskia, kaupungin epidemiologisen toiminnan ylilääkäri Sanna Isosomppi kertoi viime viikolla.

Juttua muokattu 25.11. klo 18.00: Listalla on kauppakeskusten ravintoloita, mutta ei yleisiä tiloja ja ruokakauppoja.

Näin paha koronatilanne on juuri nyt – Tartunnat edelleen kasvussa, tehohoidossa jo 47 potilasta

Korona ryöpsähti Helsingissä rajuun kasvuun – tuore kartta: näillä alueilla tartuntaluku yli 1000

Kiuru: Tehohoitopaikkoja on enää yksi, tätä se tarkoittaa – Ministeri tylytti Uudenmaan avia

Suomi valmistautuu rokottamaan lapsia, aikuisille tulossa kolmas kierros – Rokotukset ovat edelleen hallituksen ykkösase koronaa vastaan

Linnan juhlat on peruttu, syynä koronatilanteen pahentuminen

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut