Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaisaniemenpuiston remonttiin kuluu yli 18 miljoonaa euroa – kun puistossa käy enemmän väkeä, turvallisuuskin paranee

Viheralue: Keskeisestä sijainnistaan huolimatta Kaisaniemenpuisto koetaan joskus syrjäiseksi ja myös turvattomaksi etenkin iltaisin.

Kaisaniemenpuisto remontoidaan 18,4 miljoonalla eurolla ja läheinen Varsapuistikko 200 000 eurolla.

Lisäksi Kaisaniemenrannan rantamuuri korjataan 18 miljoonalla eurolla korkeampaan tasoon. Pitkänsillan puoleisessa päässä noin 130 metrin matkalla vesisyvyydeksi tulee kolme metriä, mikä mahdollistaa esimerkiksi ravintolalaivojen sijoittumisen alueelle.

Koko suunnittelualueen koko on reilut 12 hehtaaria.

Rakentaminen toteutetaan vaiheittain korkeista kustannuksista johtuen, mutta työt pyritään käynnistämään lähivuosina.

Kaisaniemenpuiston vesiallas peruskorjataan ja suihkulähteeseen palautetaan 1920-luvun ilme. Altaan pohjoispuolelle rakennetaan uusi pyöreä leikkipaikka, jossa käytetään historialliseen kohteeseen kaupunkikuvallisesti sopivia leikkivälineitä ja pintamateriaaleja. Myös Kaisaniemen ala-asteen koulun viereinen leikkipaikka uusitaan.

Hiekkakenttää kehitetään tapahtumakenttänä, joka palvelee myös liikunnan harrastajia. Talvisin kenttä on tarkoitus jäädyttää. Puiston käytettävyyttä parantamalla pyritään myös lisäämään turvallisuuden tunnetta.

Kaupunkiympäristölautakunta käsittelee tiistaina puistosuunnitelman lisäksi myös selvitettyä kevyen liikenteen siltaa Siltasaaresta Kaisaniemenrantaan.

Uusi silta lisäisi Kaisaniemenpuiston käyttöä, mikä lisäisi myös puiston sosiaalista kontrollia. Sillan merkittävät vaikutukset kohdistuvat kuitenkin melko suppealle alueelle palvellen hyvin rajattua käyttöä, ja kaupungilla on lukuisia muita tärkeitä investointikohteita. Siksi kävelysillan rakentamista ei virkamiesesityksessä puolleta.