Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutisten viikon lukupaketissa asiaa somesta ja tulevaisuuden toimittajasta

Länsi-Helsinkiin avattu harrastushalli tarjoaa hyvät mahdollisuudet "höntsään" – "Tarkoitus on saada nuoret liikkumaan ja kokeilemaan eri lajeja"

Harrastushalli: Malminkartanon harrastushalli on tarkoitettu kaikille. Erityisesti lähialueen nuoret halutaan saada liikkumaan ja kokeilemaan uusia lajeja.

Ruosilantiellä avattiin elokuussa avattu Malminkartanon harrastushalli, joka nimestään huolimatta sijaitsee Konalan teollisuusalueella.

Malminkartanon harrastushalli on kaupungin nuorisopalveluiden ylläpitämä ja osa Kannelmäen nuorisoyksikköä, mutta palvelee kaikenlaisia liikkujia.

– Tämä on meille uudentyyppinen toimipiste. Päivisin täällä on lapsiperheille ja aikuisille tarkoitettua toimintaa sekä lähikoulun liikuntatunteja. Iltaisin toiminta on suunnattu nuorille, toteaa Laura Arala Kannelmäen nuorisotyöyksiköstä.

Myös liikuntaseurat voivat järjestää hallissa erilaista harrastustoimintaa.

Uusi halli toimii entisen postin lajittelukeskuksen tiloissa. Sisällä on kolme kenttää, jotka on erotettu toisistaan katosta laskettavilla kevyillä seinillä. Kentät eivät täytä virallisia kriteereitä, joten niissä ei voi pelata esimerkiksi sarjapelejä.

– Näillä kentillä voi pelata niin sanottua höntsää. Tarkoituksena on saada nuoret liikkumaan ja kokeilemaan erilaisia lajeja, Arala toteaa.

Liikuntapainotteiselle harrastushallille ehdittiin jo pitkään etsiä alueella sopivaa paikka, sillä Kannelmäen nuorisotalo on painottunut kulttuuriseen tekemiseen. Malminkartanossa on pelipainotteinen nuorisotalo.

– Alueen profiili kertoo, että täällä on tarvetta matalan kynnyksen harrastamiselle. Lisäksi alueen nuorten määrä on kasvussa ja harrastamisen tiloista on pulaa. Samaan aikaan tiedetään, miten tärkeää harrastaminen on, sanoo Arala.

Nuoret ovat saaneet olla niin sanottuina hallibosselaisina mukana kehittämässä hallin toimintaa ja laatimassa sääntöjä. Säännöt on tarkoitus kiinnittää ensi vuoden alussa tuloaulassa olevan taukopaikan seinille.

Taukotilan ja kenttien lisäksi hallissa on pukuhuoneita ja välinevarasto, josta voi lainata liikuntavälineitä paikan päällä tapahtuvaan harjoitteluun. Tarjolla on välineitä muun muassa salibandyn, futsalin ja koriksen pelaamiseen sekä temppurataan ja jonglöörausvälineitä sirkusteluun.

– Hallissa harjoittelee jo omaehtoisesti kaksi nuorten omaa tanssiryhmää ja yksi futsal-ryhmä. Toivoisimme, että vastaavaa tulisi vielä lisää, Arala toteaa.

Syksyllä järjestettiin rap-paja. Perjantai-iltaisin nuorille on jo järjestetty yhteispelaamista eli hallihöntsää.

Marraskuussa alkoi keskiviikkoisin Sirkus Magentan järjestämä sirkuskurssi lapsille ja nuorille. Kurssi kestää joulukuun puoleen väliin. Jatkosta ei ole tehty vielä suunnitelmia. Puheissa on ollut myös keppihevostapahtuman ja kirpputorin järjestämisestä.