Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kansainvälinen Slush-tapahtuma järjestetään tällä viikolla Messukeskuksessa koronasta huolimatta – paikalle tulossa 8000 kävijää

Kansainvälinen start-up-kentän tapahtuma Slush tuo yhden välivuoden jälkeen kasvuyrittäjät taas Messukeskukseen 1.–2. joulukuuta.

Tänä vuonna tapahtuma on suunniteltu 8 000 hengelle, mikä on terveysturvallisuuden takia huomattavasti vähemmän kuin ennen koronapandemiaa järjestetyissä Slush-tapahtumissa. Tapahtuma on loppuunmyyty.

Helsingin kaupunki on tiiviisti mukana tapahtumassa. Slush ja Helsinki tekevät yhteistyötä muun muassa siinä, että Helsinki voisi toimia johtavana kasvupaikkana erilaisia ratkaisuja kehittäville yrityksille.

– Helsinki haluaa olla kasvuyrityksille paras paikka tehdä liiketoimintaa. Tavoitteena on olla vuoteen 2025 mennessä Euroopan johtava alusta kokeiluille ja uutta luovalle yritystoiminnalle. Siksi Helsinki tukee myös Slushin ulkopuolella hautomopalveluita etenkin niillä aloilla, joilla on merkittävä vaikutus kaupungin toimintaan, tiivistää Helsingin kaupungin elinkeinojohtaja Marja-Leena Rinkineva tiedotteessa.

Helsingissä vuonna 2016 perustettu Maria 01 -kasvuyrityskeskittymä on jo nyt yksi Euroopan merkittävimmistä startup-kampuksista. Se on saanut toiminnastaan laajasti tunnustusta ja viimeisimpänä marraskuussa 2021 tasavallan presidentin myöntämän kansainvälistymispalkinnon. Kaupungin tavoitteena on myös osaajien perheiden asettautumisen helpottaminen.

Päätapahtuman lisäksi Helsingin kaupunki on mukana myös monissa Slushin aikana järjestettävissä sivutapahtumissa, kuten Finnish Flow -tapahtumassa Ateneumissa sekä Helsingin yliopiston Y Science -tapahtumassa.

Kaupunki on esillä myös Slushin virallisella Speakers Dinnerillä Savoy-teatterissa, Oodissa järjestettävässä Founders Dayssä sekä kaupungintalon tapahtumatorilla järjestettävässä mediapäivässä.

Tapahtuman osallistujille tehdään myös kävijätutkimus, jonka avulla kartoitetaan kaupungin kiinnostavuutta kasvuyrittäjien keskuudessa ja kehitetään sitä entisestään.