Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Helen julkaisi kaukolämmön uudet hinnat – näin paljon lasku nousee: "Merkittävä rasite helsinkiläiselle"

Kaukolämmön hinta jatkaa kasvua Helsingissä. Kokonaishinta nousee kuluttaja-asiakkailla on keskimäärin noin 15 prosenttia ensi vuoden talvi-, kevät ja kesäkaudelle, Helen kertoo tiistaina julkaisussa tiedotteessa.

Eniten korotus osuu kerrostaloissa asujiin. Talvikaudella kokonaishinnan muutos on 26,2 prosenttia. Omakotitaloissa muutos on talvikaudella 22,3 prosenttia ja rivitaloissa 25,2 prosenttia. Kevätkaudella muutos on 21,1-25,5 prosenttia. Kesäkaudella korotus on 1,5-2,5 prosenttia. Laskelmissa on käytetty Energiateollisuus ry:n tyyppirakennuksia ja muutosta on verrattu edelliseen vastaavaan hintakauteen.

Kaukolämmön kokonaishinta muodostuu energiamaksusta ja kiinteästä vesivirtamaksusta.

Syyskuussa Helen kertoi noin 30 prosentin noususta energiamaksuun.

Tuoreet hintamuutokset eivät muodostu syyskaudelle 2021 ilmoitetun hinnan päälle, vaan niitä verrataan edellisen vuoden vastaaviin kausiin.

Helenin mukaan kaukolämmön energiamaksun nousu johtuu tämän vuoden vaihteessa tehdystä valmisteverojen korotuksesta sekä poikkeuksellisen voimakkaasta polttoaineiden, päästöoikeuksien ja sähkön hinnan samanaikaisesta noususta.

Helen odottaa hintojen tasaantuvan kesäkauteen 2022 mennessä.

–-Kaukolämmön energiaosuuden kustannustason voimakas nousu näkyi asiakkaille ensimmäistä kertaa kesäkaudella 2021. Sama kohonnut hintataso jatkuu valitettavasti myös alkuvuodesta. Ymmärrämme, että välttämättömiä asumismenoja nostava hinnankorotus on merkittävä rasite helsinkiläiselle kaukolämpöasujalle. Odotamme kuitenkin merkittävän kustannustason nousun olevan väliaikainen ilmiö ja asiakashintojen tasaantuvan kesäkauteen 2022 mennessä, kertoo Helenin myynti- ja asiakaspalvelujohtaja Anu-Elina Hintsa tiedotteessa.

Juttua muokattu 30.11. kello 16.30. Lisätty tarkemmat tiedot kokonaishinnan muutoksesta.

Oletko vaihtamassa pois öljylämmityksestä? Nyt tarkkana! Liikkeellä väärää tietoa avustuksista ja jopa väärennettyjä päätöksiä

Kaukolämmön hinta nousee 29,9 % – omakotiasuja HU:lle: vaihtaminen mahdotonta, sillä se maksaisi yli 5 300 euroa

HU vieraili paikassa, johon rakennetaan Helsingin kivihiilikasojen korvaajaa – Helen: tämä vaikutus uudella laitoksella on kaukolämmön hintaan

Kaukolämmön hinta uhkasi nousta 50% – Helenin hallituksen Osmo Soininvaara paljastaa miten 30 prosentin korotus neuvoteltiin: ”Alemmas emme voineet mennä”

1950-luvulla valmistunut lämpökeskus remontoidaan asunnoiksi – "Arvokkaan rakennuksen henki tuntuu myös sisätiloissa"