Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

 "Pahimmillaan parin pysäkin matkaan meni yli 10 minuuttia" – HSL rukkasi epäluotettavan bussilinjan uusiksi Pasilassa

Myllypuron ja Ruskeasuon välillä kulkeva bussilinja 506 siirtyy Pasilassa uudelle reitille. Maanantaista 13. joulukuuta lähtien linja ei aja Länsi-Pasilan läpi vaan jatkaa Pasilan asemalta Savonkadulle ja Nordenskiöldinkadulle.

HSL:n mukaan linjalla 506 on esiintynyt syksyn aikana merkittävää epäluotettavuutta, mistä on seurannut ongelma aikataulujen pitävyyden suhteen.

– Linjan 506 liikennöintiä on syksyn aikana hidastuttanut Pasilankadulla alkanut pitkäaikainen työmaa, joka liittyy Pasilankadun raitiotien rakentamiseen, joukkoliikennesuunnittelija Miska Peura kertoo Helsingin Uutisille.

Pasilankadulla osa ajokaistoista on poistunut käytöstä.

 – Väliaikaiset reitit ovat sen verran ahtaita, että esimerkiksi liikennevaloista pääsee läpi normaalia pienempi ajoneuvomäärä kerralla. Lisäksi Pasilan joukkoliikenneterminaalin ympäristö Pasilan sillalla on ajoittain ruuhkainen johtuen muun muassa suuresta bussimäärästä.

Uusi Savonkatua kulkeva reitti on sama kuin linjalla 69.

– Näiden linjojen syksyn ajoaikamittauksia vertailemalla olemme huomanneet, että Savonkadun reitti on pari kolme minuuttia nopeampi, mutta ennen kaikkea siellä ajoajat vaihtelevat paljon vähemmän. Linjan 506 vanhalla Pasilansillan ja Pasilankadun kautta kulkevalla reitillä ajoajan hajonta on ollut suurta ja pahimmillaan parin pysäkkivälin matkaan on mennyt yli 10 minuuttia. Reittimuutoksen ansiosta saamme linjaa 506 viime aikoina vaivanneen myöhästelyn vähenemään, Peura kertoo.

Muutos voi pidentää Länsi-Pasilan työpaikoilla käyvien kävelymatkaa.

– Varmasti joillakin nykyisin Palkkatilanporttia käyttävillä matkustajilla kävelymatka pitenee tai matkaan tulee ylimääräinen vaihto nykyiseen verrattuna, mutta toisaalta bussit pääsevät jatkossa kulkemaan ennustettavammin, mikä lyhentää odotusaikoja pysäkeillä. Lisäksi Länsi-Pasilasta Pasilan asemalle pääsee nykyisin kulkemaan sisätiloissa Triplan läpi, Peura sanoo.

Osa linjalla 506 tehdyistä matkoista on sellaisia, että ne on mahdollista tehdä myös ratikalla tai bussilla 500/510.

–  Länsi-Pasilaan on myös tulossa lisää ratikkaliikennettä jo ensi syksynä, kun linja 7 jatkuu Pasilasta Meilahteen ja linja 9 Ilmalaan.