Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ruoholahteen suunnitteilla 5–7-kerroksisia kelluvia asuntoja – Kaapelitehtaan rantaan venesatama

Ruoholahden länsiosaan, Tammasaarenlaiturin alueelle ehdotetaan merenpäällisiä asuntoja. Osa kerrostaloista on kelluvia. Kyseessä on uusi asumismuoto Helsingissä.

Kehittämisvarausta kaupungilta asuntojen rakentamiselle hakee Floating Flats Oy.

Ruoholahden nykyisen hiililaiturin alueelle on suunniteltu perinteistä asuntorakentamista noin 30 000 kerrosalaneliömetriä. Suoraan merenpäälle rakennettavia asuntoja tulee suunnitelmien mukaan tuplasti enemmän eli 60 000 kerrosneliömetriä. Näistä puolet on kelluvia kerrostaloja ja puolet pilarilaatan päälle rakennettavia. Merenpäällisen kelluvan rakentamisen korkeus on alustavasti viisi kerrosta. Muilta osin rakentamisen korkeus on alustavasti seitsemän kerrosta. Kelluvat asunnot on tarkoitus toteuttaa sääntelemättöminä omistusasuntoina.

Muutosten tavoitteena on elävöittää Tammasaarenlaiturin ja nykyisen hiililaiturin aluetta. Hanke lisäisi alueen viihtyisyyttä ja tarjoaisi uusia, kaikille avoimia ranta- ja viheralueita sekä paikan uusille palveluille, kuten ravintoloille ja kahviloille, veneilylle sekä vesiharrastuksille. Paikka tarjoaa myös yhden sijaintivaihtoehdon Ruoholahden alueelle sijoitettavalle vesibussiasemalle. Kaapelitehtaan rantaan esitetään venesatamaa.

Tammasaarenlaiturissa on Suomen Ympäristökeskuksen merentutkimusalus Arandan kotisatama. Arandalle etsitään varausaikana uusi satamapaikka.

Nyt haettava kehittämisvaraus on voimassa kaksi vuotta. Hankkeen tavoitteena on, että alueen uusi asemakaava olisi lainvoimainen vuonna 2023, jolloin rakentaminen voisi käynnistyä vuonna 2024.

Ennen varauksen hyväksymistä kaupunki toivoo näkemyksiä suunnitelmasta. Kyselyyn voi vastata 21. joulukuuta mennessä kerrokantasi-kyselyssä.

Ideaa esitellään myös 9. joulukuuta kello 18 alkaen järjestettävässä verkkotilaisuudessa. Tilaisuuteen pääsee liittymään myös kirjoittamalla hakukenttään bit.ly/tammasaarenlaituri.

Kaupunkiympäristölautakunta käsittelee varausta ensi vuoden alussa. Varauksesta päättää kaupunginhallitus ensi keväänä.